RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

222 Users Online (63 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> working with massing - help! (Revit Architecture 2008)

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Dec 18, 2007 at 7:31:23 PM | working with massing - help! (Revit Architecture 2008)

#1

rmrose


active

Joined: Sun, Nov 18, 2007
5 Posts
1 Stars: 1 Votes


Hello, I am new to revit (architecture 200Shadey and have been doing a lot of turorials. I have one on massing that I got from the Autodesk website (Using Massing Tools). I have two issues; first is that the template you are asked to use is not available to me (Imperial\i_massing_Start.rvt.) I have tried to load this template, but have not found it. I have resorted to using other available default templates.

A bigger problem however is that when finished working with a mass and completing a save, when the drawing is opened back up the completed mass is gone! If you look at the thumbnails prior to opening it looks like where you left off, but press "open" and presto - no mass's.

Any and all help appreciated,

Thanks,

Rich


This user is offline

 

Tue, Dec 18, 2007 at 8:04:56 PM | working with massing - help! (Revit Architecture 2008)

#2

JAMESHGRIMES


site moderator|||
JAMESHGRIMES Avatar

Joined: Fri, Apr 14, 2006
584 Posts
4.5 Stars: 9 Votes


Try opening the file and going to View-->Show Mass.


This user is offline

 

Tue, Dec 18, 2007 at 8:15:09 PM | working with massing - help! (Revit Architecture 2008)

#3

dano3d


active

Joined: Thu, Jan 12, 2006
56 Posts
3.5 Stars: 3 Votes


Do you have the "show mass" button turned on in your views?

The default is for it to be off. 


This user is offline

View Website

Wed, Dec 19, 2007 at 1:55:01 AM | working with massing - help! (Revit Architecture 2008)

#4

rmrose


active

Joined: Sun, Nov 18, 2007
5 Posts
1 Stars: 1 Votes


Thanks guys! That solved my problem. Just another R.O.S. situation - rookie operator syndrome.

Cheers,

Rich


This user is offline

 

Thu, Dec 20, 2007 at 3:32:50 PM | working with massing - help! (Revit Architecture 2008)

#5

IDN101


active

Joined: Tue, Oct 31, 2006
127 Posts
2.5 Stars: 3 Votes


If you're dabbling with Massing (!), you may find this of interest....

http://www.revitzone.com/index.php?option=com_content&task=view&id=203&Itemid=34

Regards,

Ian


-----------------------------------

www.RevitZone.com

News / Articles / Tutorials / Forums / Beginners Guide to Revit

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Massing Printing Problem-solve (sort of)-Revit Architecture (2008)

Revit Building >> Tips & Tricks

Fri, Aug 24, 2007 at 8:15:20 PM

1

Exporting a walkthrough path from Revit Architecture 2008 to Autodesk Viz 2008

Revit Building >> Technical Support

Tue, Nov 20, 2007 at 6:37:43 PM

7

Massing Tutorials (Revit Architecture 2013)

Revit Building >> Technical Support

Thu, Sep 13, 2012 at 9:17:47 AM

3

curtain system by face in massing HELP

Revit Building >> Technical Support

Sat, May 24, 2008 at 1:13:34 AM

2

Crashes with Architecture 2008

Revit Building >> Technical Support

Mon, Oct 22, 2007 at 11:48:44 PM

12

Site Stats

Members:

1668138

Objects:

22121

Forum Posts:

151721

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.9145

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights