RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

181 Users Online (58 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Duplicating Views

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Jun 7, 2011 at 12:01:03 AM | Duplicating Views

#1

Incaino


active

Joined: Mon, Jun 6, 2011
13 Posts
No Rating


I want to do 3 different design options on the same model.  When I try duplicating a view I alter one the original changes.

How can you do this with the same model having its own views?


This user is offline

 

Tue, Jun 7, 2011 at 12:44:46 AM | Duplicating Views

#2

mcantwell


active
mcantwell Avatar

Joined: Thu, Aug 24, 2006
86 Posts
5 Stars: 1 Votes


In visibility graphics for the view.

The default design option (automatic) is the primary option



Attached Images

93214_design_option_setting_in_view.jpg

This user is offline

View Website

Tue, Jun 7, 2011 at 6:13:54 AM | Duplicating Views

#3

Jamie351


active
Jamie351 Avatar

Joined: Mon, May 23, 2011
124 Posts
4 Stars: 7 Votes


Did you duplicate the view then go into the new view and press "vv" to get those options? I only get these 3 less tabs than you

http://screencast.com/t/nD1tXYokg

 


-----------------------------------

Revit 2018........

This user is offline

 

Tue, Jun 7, 2011 at 8:58:36 AM | Duplicating Views

#4

mcantwell


active
mcantwell Avatar

Joined: Thu, Aug 24, 2006
86 Posts
5 Stars: 1 Votes


I assumed you were using the design options tool



Attached Images

93222_design_options.jpg

This user is offline

View Website

Tue, Jun 7, 2011 at 10:48:01 AM | Duplicating Views

#5

emgeeo


active

Joined: Wed, Mar 12, 2008
322 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


You need to use Design Options.  Duplicating a view is just duplicating a section through the model.  There is only one model, but multiple views.

 

You can use the help file (because it actually is REALLY helpful) to figure out how to use Design Options.

 

And if that doesn't work (or you are too lazy) just ask again.


This user is offline

 

Tue, Jun 7, 2011 at 11:39:14 PM | Duplicating Views

#6

Jamie351


active
Jamie351 Avatar

Joined: Mon, May 23, 2011
124 Posts
4 Stars: 7 Votes


The help in revit is actually helpful which I am really suprised as most programs help is useless. As good as it is I am not. I tried and followed the help instructions I have made 2 design options but I can't seem to be able to view them seperatly I just want to be able to have 2-3 different designs I can view in all view so I can flip between the different designs say in 3D to show.

http://screencast.com/t/sEWhfEVWkNw

Here is a SS of how far I got


-----------------------------------

Revit 2018........

This user is offline

 

Wed, Jun 8, 2011 at 12:15:43 AM | Duplicating Views

#7

mcantwell


active
mcantwell Avatar

Joined: Thu, Aug 24, 2006
86 Posts
5 Stars: 1 Votes


Make 1 option set

In that make 2 options.

Its not an easy tool (for me)


This user is offline

View Website

Wed, Jun 8, 2011 at 2:01:22 AM | Duplicating Views

#8

Jamie351


active
Jamie351 Avatar

Joined: Mon, May 23, 2011
124 Posts
4 Stars: 7 Votes


That was it that little thing now its all good. Thanks heaps for that mate.


-----------------------------------

Revit 2018........

This user is offline

 

Wed, Jun 8, 2011 at 3:49:18 PM | Duplicating Views

#9

emgeeo


active

Joined: Wed, Mar 12, 2008
322 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


It sounds like you got what you needed.

 

Just a quick FYI.

 

Design Options have their own visibility tab in VV.  The primary option will display by default if you do not select it.

Also, you can schedule elements in design options.

Accepting the primary option (when you are finished) WILL DELETE both the other design options and ALL elements within them.  Be careful.  This would be a good time to Archive.

 


This user is offline

 

Wed, Jun 8, 2011 at 10:34:23 PM | Duplicating Views

#10

Jamie351


active
Jamie351 Avatar

Joined: Mon, May 23, 2011
124 Posts
4 Stars: 7 Votes


I did see that option and was wondering what it would do. Lucky I didnt select it. Thanks heaps much appreciated.


-----------------------------------

Revit 2018........

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

duplicating views without duplilcating callouts or view tags

Revit Building >> Technical Support

Wed, Sep 11, 2013 at 8:09:15 PM

8

Duplicating views and phasing Question

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jun 28, 2010 at 12:18:37 PM

1

views and sheets for revisions [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Fri, Mar 11, 2011 at 3:21:39 PM

20

Duplicating a floor plan and Creating a new floor plan

Revit Building >> Technical Support

Wed, Feb 3, 2016 at 1:28:16 PM

1

Duplicating Views

Revit Building >> Technical Support

Sat, Mar 4, 2006 at 10:40:33 PM

1

Site Stats

Members:

1650538

Objects:

22097

Forum Posts:

151691

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2771

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights