RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

140 Users Online (42 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Compenent Placement - Issue

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Jan 4, 2008 at 5:20:52 PM | Compenent Placement - Issue

#1

simonglover07


active

Joined: Mon, Aug 20, 2007
18 Posts
No Rating


I am trying to place a component I created as a rvt. file but somehow the family became a hosted component.  Everytime I try to place it in the model it wants to be placed on a face of another object.  When I try to place it without hosting it, it tells me to "switch to placement mode" which I don't know how.  The only option I see is placing it in the workplane but this doesn't work as well since my workplane is constantly changing heights.  Does anyone know how to switch a component to placement mode?  The family was created as a casework and not wall or object based.  I am using revit 2008.

Thank you


This user is offline

View Website

Fri, Jan 4, 2008 at 10:28:09 PM | Compenent Placement - Issue

#2

JAMESHGRIMES


site moderator|||
JAMESHGRIMES Avatar

Joined: Fri, Apr 14, 2006
584 Posts
4.5 Stars: 10 Votes


You need to open the family and go to Setting-->Family Category and Parameters and uncheck the "Work Plane Based" box at the bottom of the dialog.

This user is offline

 

Thu, Mar 3, 2011 at 7:12:04 PM | Compenent Placement - Issue

#3

alabaster2513


active
alabaster2513 Avatar

Joined: Tue, Jan 16, 2007
1009 Posts
3.5 Stars: 25 Votes


I just did this and have in the past but am getting an error on reload... I suspect theres not way to change the host type for instances already in my model? I have nearly 4000 instances I'd rather not have to go thru and replace....

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Handrail Deletes when adjusting baluster placement?

Revit Building >> Technical Support

Wed, Aug 28, 2013 at 1:03:27 AM

0

Curtain Wall Door Placement Location

Revit Building >> Technical Support

Tue, Jul 26, 2016 at 12:52:26 PM

3

Family Placement issue

Revit Building >> Technical Support

Thu, Mar 27, 2008 at 9:02:27 PM

2

Wall Footing Issue with Placement

Revit Structure >> Technical Support

Sun, Nov 21, 2010 at 3:22:07 PM

1

Outlet placement problems

Revit Systems >> Technical Support

Wed, Jan 6, 2010 at 8:21:28 PM

1

Site Stats

Members:

1823324

Objects:

22584

Forum Posts:

152007

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2664

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights