RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

237 Users Online (99 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> I want to know how can I calculate the total cost with revit???

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Jan 27, 2005 at 9:57:03 AM | I want to know how can I calculate the total cost with revit???

#1

emad


active

Joined: Mon, Nov 29, 2004
20 Posts
5 Stars: 1 Votes


I want to know how can I calculate the total cost with revit??? and also there is big trouble in revit that in the type parametres there is the cost parameter in the walls paramteres and I couldnt apply any formula in this paramtere because I want to calculate the cost by (cost=lengthx500$)for example ??? and so on for the other elemnts???

This user is offline

 

Thu, Jan 27, 2005 at 11:26:03 PM | RE: I want to know how can I calculate the total cost with revit???

#2

Mr Spot


site moderator|||
Mr Spot Avatar

Joined: Tue, Jan 13, 2004
2889 Posts
4.5 Stars: 92 Votes


Don't use this cost parameter. In the wall schedule choose calculated value and name it cost per metre (add your own regional setting) Then select the type to be a number. Now we need to add a formula: (Length/1000)*500 This will effectively calculate the cost per metre for each stretch of wall. Now in sorting and grouping tick grand totals. Title, count and totals. Then in formatting select your newly created parameter and then tick calculate totals. THat should do it. HTH.

This user is offline

View Website

Fri, Jan 28, 2005 at 2:20:41 AM | RE: I want to know how can I calculate the total cost with revit???

#3

ale02


active
ale02 Avatar

Joined: Mon, Sep 20, 2004
202 Posts
3 Stars: 3 Votes


I prefer to create another parameter for unit rate (in this case the 500$) in the formula so that I can incorporate different rate for different type of wall. the formula in this case would be (Length / 1000) * unit rate

-----------------------------------
Life is never easy but nor it should be complex. Just stay simple Smile

This user is offline

 

Fri, Oct 31, 2008 at 4:39:47 PM | I want to know how can I calculate the total cost with revit???

#4

consistence


active

Joined: Tue, Jul 8, 2008
2 Posts
No Rating


For materials, I use the material's cost parameter with the families area parameter.  Just remember how the cost relates to area i.e. cost per sf or square yard.

Process

  1. Add the Material: Area field and Material: Cost field to your schedule.
  2. Make a Calculated field called total cost as a currency field.
  3. Enter the formula:  Material: Area/ 1 SF * Material: Cost
  4. The key here is to cancel out the area unit so you get a consistent currency unit.
  5. Also remember that there is a space after the colon.
This applies to any assembly cost or unit cost as well.  Cancel out the units.

This user is offline

 

Sun, Apr 4, 2010 at 2:20:44 PM | I want to know how can I calculate the total cost with revit???

#5

onie012


active

Joined: Sun, Jul 19, 2009
1 Posts
No Rating


For materials, I use the material's cost parameter with the families area parameter.  Just remember how the cost relates to area i.e. cost per sf or square yard.

Process

  1. Add the Material: Area field and Material: Cost field to your schedule.
  2. Make a Calculated field called total cost as a currency field.
  3. Enter the formula:  Material: Area/ 1 SF * Material: Cost
  4. The key here is to cancel out the area unit so you get a consistent currency unit.
  5. Also remember that there is a space after the colon.

This applies to any assembly cost or unit cost as well.  Cancel out the units.

 i tried this but since i'm using metric i placed m² but it said inconsistent units how do i cancel the square meter already tried SQM still didn't work


This user is offline

 

Sun, Aug 28, 2011 at 5:30:41 PM | I want to know how can I calculate the total cost with revit???

#6

Robin4rhca


active

Joined: Sat, Aug 6, 2011
1 Posts
No Rating


for metric, use 1 m2 not 1 SF  ...note the space between 1 and m2. otherwise it throws an error


This user is offline

 

Sun, Mar 31, 2013 at 5:02:26 PM | I want to know how can I calculate the total cost with revit???

#7

ambrozote


active

Joined: Sun, Nov 11, 2012
20 Posts
5 Stars: 2 Votes


Hello,

This thread was really helpful as I was having a inconsistent units error.

Still, The calculated value column turns empty after I type the Material:cost anything different than 0.

Why could this be happening?

 

many thanks

Revit Architecture 2013


-----------------------------------

Revit Architecture 2013

ArchiCAD 16 Win

Windows 7 Enterprise 64-bit

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

total cost

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jan 17, 2005 at 11:35:00 AM

0

Calculating two Formulas on the same row in a Schedule

Revit Building >> Technical Support

Thu, Dec 16, 2010 at 4:04:47 PM

2

Area Schedule Estimated Cost

Revit Building >> Technical Support

Fri, Aug 21, 2009 at 3:09:35 PM

1

Total Cost Estimate (detailed)

Revit Building >> Technical Support

Fri, Sep 12, 2008 at 5:13:12 PM

0

Material cost per sq ft formula

Revit Building >> Tips & Tricks

Mon, Sep 21, 2009 at 2:06:24 PM

7

Site Stats

Members:

1492704

Objects:

21159

Forum Posts:

151143

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.6180

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights