RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

214 Users Online (78 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Community >> Newbies >> Is Revit able to do serious quantity surveying stuffs?

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Jan 20, 2005 at 2:26:43 AM | Is Revit able to do serious quantity surveying stuffs?

#1

ale02


active
ale02 Avatar

Joined: Mon, Sep 20, 2004
202 Posts
3 Stars: 3 Votes


Hi, everybody.. I got a few quick questions.. Just wondering is there anybody using revit's schedule for serious quantity surveying stuffs? Any pitfalls? No too sure about the accuracy of Revit's Quantity especially the pre-set areas and volume (e.g. for wall, floor & structures) and is there any way to counter-check or to know how Revit is programmed for those calculation? Open for discussion!

-----------------------------------
Life is never easy but nor it should be complex. Just stay simple Smile

This user is offline

 

Thu, Jan 20, 2005 at 2:44:16 AM | RE: Is Revit able to do serious quantity surveying stuffs?

#2

Mr Spot


site moderator|||
Mr Spot Avatar

Joined: Tue, Jan 13, 2004
2889 Posts
4.5 Stars: 92 Votes


Its defintely feasible however i've never had the need myself so I haven't delved into investigating it. Remember early versions of revit did include quantity surveying software... You are correct with the areas, i have found issues with incorrect (to a degree) reporting of areas... But i know there are people out there using it for this very purpose...

This user is offline

View Website

Thu, Jan 20, 2005 at 6:03:33 AM | RE: Is Revit able to do serious quantity surveying stuffs?

#3

ale02


active
ale02 Avatar

Joined: Mon, Sep 20, 2004
202 Posts
3 Stars: 3 Votes


Thanks for your reply, Mr. Spot. Besides Area, I found that volume report sometime give some problems too. If you try to create a few simple structural family with extrusion (with solid and solid with void) and try the built-in volume report, it failed as it only recognized the full solid volumein both cases!? Of course to some extents, we can use formulas to work out the actual volume extraction but this post question is how reliable the quantity reporting espcially those built-in pre-programmed one?!

-----------------------------------
Life is never easy but nor it should be complex. Just stay simple Smile

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Revit 2009 - Quantity Take offs

Revit Building >> Technical Support

Thu, Sep 9, 2010 at 9:41:22 PM

4

keynote text in schedule

Revit Building >> Technical Support

Tue, Nov 1, 2011 at 2:34:37 PM

0

quantity of balusters

Revit Building >> Technical Support

Tue, Nov 10, 2009 at 1:34:45 PM

2

rebar reinforcement quantity take off

Revit Structure >> Tips & Tricks

Mon, Apr 5, 2010 at 9:55:25 PM

0

quantity of colums

Revit Structure >> Technical Support

Mon, Nov 23, 2009 at 8:36:32 AM

7

Site Stats

Members:

1690610

Objects:

22215

Forum Posts:

151746

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 10.8996

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights