RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

268 Users Online (135 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> walls wont hatch in plan...?

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Mon, Jun 25, 2007 at 3:16:57 PM | walls wont hatch in plan...?

#1

LUCAS1979


active

Joined: Tue, May 15, 2007
43 Posts
1 Stars: 1 Votes


I got an issue with my walls... my second floor is located in the attic and therefore most of the walls are various height. to make my life eisier I set up all of the walls to 4' and my cut plane to 3' so the view still cuts them... the thing is that unless the wall is above 6' tall the view wont show individual componenet & hatch the inner core (instead it looks like in course view: outline and blank inside) i was thinking it might be view rande issue but i played w/ it left and right and nothing? is it the wall itself? it works fine on the first floor but there it goes all the way up to the ceiling 8'...

This user is offline

 

Tue, Jun 26, 2007 at 6:37:36 AM | walls wont hatch in plan...?

#2

Safety


active

Joined: Fri, Mar 2, 2007
68 Posts
1 Stars: 1 Votes


Check the following:

  • scale of the drawing influances cut pattrens they do not show if the scale is 2 small
  • visibility settings
  • material settings
  • cut patterns setting
  • it could also be affected by imports if you have any
  • check your view range again, its easy to have it set up wrong

You will have to play around to get the pattern to show! 

 


This user is offline

 

Wed, Jun 27, 2007 at 4:51:24 AM | walls wont hatch in plan...?

#3

Mr Spot


site moderator|||
Mr Spot Avatar

Joined: Tue, Jan 13, 2004
2889 Posts
4.5 Stars: 93 Votes


Walls with an unconnected height unless than approximately 1800mm (would have to check the number) high will not show cut even if they are being cut by the cut plane.

 The solution being to make them reference a level with an offset, even if its the same as the base level..

IE:

Start = Level 1 Offset 0

End = Level 1 Offset 1500

This would correctly show cut.

HTH.


-----------------------------------

Regards,

Chris.

Co-Founder | BIM Consultant | Software Designer  CryingB. Arch)

Xrev Revit API Addins | Revit Rants

This user is offline

View Website

Wed, Jun 27, 2007 at 6:54:22 AM | walls wont hatch in plan...?

#4

Safety


active

Joined: Fri, Mar 2, 2007
68 Posts
1 Stars: 1 Votes


why would that be Mr. Spot ?

It doesnt make sense to me that it would not cut the wall?

Which Revit version are you using LUCAS1979??


This user is offline

 

Wed, Jun 27, 2007 at 1:19:05 PM | walls wont hatch in plan...?

#5

LUCAS1979


active

Joined: Tue, May 15, 2007
43 Posts
1 Stars: 1 Votes


I think Chris is onto something 'cause i was lowering wall [just to see whats up] from 8' to 4' every 6" and it stopped hatching below 6'... it sucks if thats the case, [you would think that as long as the cut-plane is cutting object it would show hatch...?] I'll play w/ offsets... if it wont work ...I'll B BAAK...      ps. I'm on 9.1...

This user is offline

 

Wed, Jun 27, 2007 at 2:51:45 PM | walls wont hatch in plan...?

#6

Safety


active

Joined: Fri, Mar 2, 2007
68 Posts
1 Stars: 1 Votes


Hi LUCAS1979

You can use plan region to set the cut plane at different areas on plan, it should also work for your walls!

I have used it and it works great!

I have applied your wall settings and changed my view range and it seems to work fine in my project? Maybe i'am just doing it right?


This user is offline

 

Wed, Jun 27, 2007 at 10:40:09 PM | Safety

#7

Mr Spot


site moderator|||
Mr Spot Avatar

Joined: Tue, Jan 13, 2004
2889 Posts
4.5 Stars: 93 Votes


Quoting Safety from 2007-06-27 01:54:22

"

why would that be Mr. Spot ?

It doesnt make sense to me that it would not cut the wall?

Which Revit version are you using LUCAS1979??

"

I assume so in plan its easily evident that these walls are not full height...  Personally I don't see what the big deal is.  Its no harder to use a level offset instead of an unconnected height?

I didn't design the product I just use it.  I agree if its cut by the cut plane it should show cut, i think everything should have a realistic cut (like windows and doors) but unfortunately they don't unless the element is a generic model.  There was probably some reason for doing it.


-----------------------------------

Regards,

Chris.

Co-Founder | BIM Consultant | Software Designer  CryingB. Arch)

Xrev Revit API Addins | Revit Rants

This user is offline

View Website

Thu, Jun 28, 2007 at 8:34:55 AM | walls wont hatch in plan...?

#8

Safety


active

Joined: Fri, Mar 2, 2007
68 Posts
1 Stars: 1 Votes


"I didn't design the product I just use it ". Quoting Mr. Spot

Same here! Just thought you might know!

I agree it's not a big deal! We have to ask why they developed the product in such a manner in order to correct these little mistakes for the future. Maybe then we will have a finely tuned program!

Thanks for replyinng Mr. Spot! 


This user is offline

 

Wed, Mar 18, 2009 at 7:48:47 PM | walls wont hatch in plan...?

#9

quinn


active

Joined: Wed, May 14, 2008
209 Posts
No Rating


Safety can you show us a sample of a wall 5' high with the normal view range at 6' and a plan region that will show a poriton of a wall with the hatch within?

I have tried this and do not see the plan region showing any hatches below 6'.


This user is offline

 

Wed, Mar 27, 2013 at 5:13:01 PM | walls wont hatch in plan...?

#10

mike102


active

Joined: Mon, Mar 3, 2008
5 Posts
3 Stars: 2 Votes


I just had this same problem it was in revit 2013. If you go under Visibility and Setting, then go to walls, then go to pattern overide under the cuts column and change it to clear all overides. It will show your cut pattern in plan. Hope this helps its actually a relatively easy solution. In revit your plan is automatically defaulted to show cut patterns as white you just have to change it.

-mike


This user is offline

 

Wed, Mar 27, 2013 at 8:22:00 PM | walls wont hatch in plan...?

#11

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 377 Votes


Mr Spot's answer is better than having to do an over-ride.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

HATCH IN FILLED REGION WONT SHOW

Revit Building >> Technical Support

Thu, Oct 2, 2008 at 1:59:51 AM

1

Plan Region not shwoing wall hatch??

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jan 14, 2008 at 6:03:29 PM

3

Revit Area Plan - Furniture & walls are showing area hatch

Revit Building >> Technical Support

Fri, Mar 20, 2015 at 5:21:21 AM

2

Number hatch for ceiling plan

Revit Building >> Technical Support

Mon, Dec 17, 2007 at 6:48:09 PM

1

Walls not showing in plan region

Revit Building >> Technical Support

Mon, Feb 18, 2008 at 7:59:12 PM

14

Site Stats

Members:

1771919

Objects:

22438

Forum Posts:

151918

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.5998

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights