RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

60 Users Online (59 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> parameters in Wall Family

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Jun 15, 2007 at 9:34:16 AM | parameters in Wall Family

#1

chudy


active

Joined: Tue, Jun 12, 2007
15 Posts
1 Stars: 1 Votes


hi all

i was wondering if there is a way to add any parameters into wall families like in other families created in Family Editor?

 


This user is offline

 

Fri, Jun 15, 2007 at 9:36:08 AM | parameters in Wall Family

#2

broncos4life


active

Joined: Thu, Nov 10, 2005
390 Posts
4 Stars: 10 Votes


Im not quite sure of what you mean...could you reiterate?  What are you looking to do with the walls?  From what Im used to walls dont really have a family editor, but you can do alot with them still inside of the project, so what are you looking at chaning about a wall?

Grant Doherty


This user is offline

 

Fri, Jun 15, 2007 at 9:43:36 AM | parameters in Wall Family

#3

chudy


active

Joined: Tue, Jun 12, 2007
15 Posts
1 Stars: 1 Votes


i want to have information about cost in the family. normaly in other elements i can put a new parameter in Family Editor.........but i can't edit Walls in Family Editor Puh

This user is offline

 

Fri, Jun 15, 2007 at 9:47:24 AM | parameters in Wall Family

#4

chudy


active

Joined: Tue, Jun 12, 2007
15 Posts
1 Stars: 1 Votes


i want to have information about cost in the family. normaly in other elements i can put a new parameter in Family Editor.........but i can't edit Walls in Family Editor Puh

This user is offline

 

Sat, Jun 16, 2007 at 8:33:24 AM | parameters in Wall Family

#5

Aguel


active
Aguel Avatar

Joined: Thu, Jun 19, 2003
15 Posts
4 Stars: 8 Votes


Walls are system family therefore you can't edit its parameter in the family editor however you can make a new type out of it. If you are looking to put a cost parameter then you can do that in the schedule.

This user is offline

 

Mon, Jun 18, 2007 at 6:33:48 AM | parameters in Wall Family

#6

chudy


active

Joined: Tue, Jun 12, 2007
15 Posts
1 Stars: 1 Votes


hello, thanks for your reply Smile

i was just hoping that i'm wrong Puh cause its weard a little bit for me that i can't put cost parameters into a wall family.....

with schedules, there is a little problem, see PIC1. 

its a schedule with costs included, it looks ok, but when I change one of the wall types, costs stay the same...... Puh see PIC2

now see PIC3. you can see that all my cost parameters that i put in the schedule are now in my wall familly, i hoped that

when i put the costs in here thay will show in all walls of this type.....i was wrong Puh when you type them here they will only 

show in that one element.

 

maybe someone knows if Autodesk will make it possible to put parameters directlly to a system family? :D 

Dawid Ochryniak 



Attached Images

24498_PIC1.GIF24498_PIC2.GIF24498_PIC3.GIF

This user is offline

 

Mon, Jun 18, 2007 at 6:47:19 AM | parameters in Wall Family

#7

chudy


active

Joined: Tue, Jun 12, 2007
15 Posts
1 Stars: 1 Votes


hello, thanks for your reply Smile

i was just hoping that i'm wrong Puh cause its weard a little bit for me that i can't put cost parameters into a wall family.....

with schedules, there is a little problem, see PIC1. 

its a schedule with costs included, it looks ok, but when I change one of the wall types, costs stay the same...... Puh see PIC2

now see PIC3. you can see that all my cost parameters that i put in the schedule are now in my wall familly, i hoped that

when i put the costs in here thay will show in all walls of this type.....i was wrong Puh when you type them here they will only 

show in that one element.

 

maybe someone knows if Autodesk will make it possible to put parameters directlly to a system family? :D 

Dawid Ochryniak 



Attached Images

24499_PIC1.GIF24499_PIC2.GIF24499_PIC3.GIF

This user is offline

 

Mon, Jun 18, 2007 at 6:58:50 AM | parameters in Wall Family

#8

Aguel


active
Aguel Avatar

Joined: Thu, Jun 19, 2003
15 Posts
4 Stars: 8 Votes


In your schedule I don't know which one is the cost? The cost  should be a calculated value parameter and it's a function of your wall area or volume to be able to get different amount for each wall instance.

 

Hope this helps 


This user is offline

 

Mon, Jun 18, 2007 at 7:28:35 AM | parameters in Wall Family

#9

chudy


active

Joined: Tue, Jun 12, 2007
15 Posts
1 Stars: 1 Votes


cost is the last column is the sumary cost of all included costs. it is calculated automaitcally. but this is not the problem. see the diffrence between PIC1 and PIC2. I changed one of the wall types but the summary cost is still the same.

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Wall hosted family can't be hosted on curtain wall?!

Community >> The Studio

Fri, Oct 22, 2010 at 7:13:04 AM

7

Cant edit family parameters?

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jul 15, 2009 at 1:36:26 AM

3

Glulam Family Parameters

Revit Building >> Technical Support

Tue, Sep 24, 2013 at 9:16:34 AM

2

Door family - how to delete unwanted parameters

Revit Building >> Technical Support

Tue, Feb 7, 2006 at 3:25:01 AM

1

changing type of a family from wall based to face based

General Discussion >> Revit Project Management

Wed, Mar 3, 2010 at 8:24:37 PM

7

Site Stats

Members:

1986930

Objects:

22874

Forum Posts:

152182

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.1646

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights