RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

184 Users Online (80 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Floor & Work Plane Error Message

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Mar 29, 2007 at 7:44:50 PM | Floor & Work Plane Error Message

#1

JohnG


active

Joined: Thu, Mar 29, 2007
1 Posts
No Rating


Need help with an error message when trying to add a floor to a floor level view.  The message is "The work plane of this view cannot be used for this operations.  This operation should be performed in another view or the work plan of this view should be set to a Level (use Work Plane command in Tools menu)."

I cannot change the work plane to the floor level I am working in.  I have been able to copy and edit a previously created floor on this level and copy a floor from another level to this floor.  Revit thinks the work plane for this level is a wall.

I am a new user, any help is appreciated.


This user is offline

 

Wed, Nov 7, 2007 at 4:32:40 PM | Floor & Work Plane Error Message

#2

bauhaus1919


active
bauhaus1919 Avatar

Joined: Mon, Mar 20, 2006
219 Posts
3.5 Stars: 9 Votes


Someone in my office just got this same exact error while trying to create a Ceiling in a Ceiling Plan. She rebooted and it worked fine...which means that I didn't get the opportunity to see/fiddle with it and I couldn't replicate the error. To be honest, though, I didn't spend much time trying to replicate it...it's not THE most productive thing for me to be doing at this point.

This user is offline

 

Wed, Nov 7, 2007 at 8:29:45 PM | Floor & Work Plane Error Message

#3

IDN101


active

Joined: Tue, Oct 31, 2006
127 Posts
2.5 Stars: 3 Votes


Can you explain "why" you cant change the work plane to the Level that the View is based on?

-----------------------------------

www.RevitZone.com

News / Articles / Tutorials / Forums / Beginners Guide to Revit

This user is offline

View Website

Fri, May 5, 2017 at 1:01:02 AM | Floor & Work Plane Error Message

#4

raja15


active

Joined: Mon, Feb 21, 2011
84 Posts
5 Stars: 1 Votes


Ran into this issue & found the answer on this thread:

https://forums.autodesk.com/t5/revit-architecture-forum/work-plane-error/td-p/2768592

 

Thought I'd post for future reference. Simple solution but does the fix.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Work Plane Error

Revit Building >> Technical Support

Thu, Nov 5, 2009 at 2:41:13 PM

2

ERROR MESSAGE: STAIRS - rises not intersecting boundries?

General Discussion >> Revit Project Management

Tue, Aug 19, 2008 at 2:12:33 PM

6

Editing Work Plane for Component

Revit Building >> Technical Support

Tue, Nov 23, 2010 at 8:04:10 PM

1

Revit 2014 - Disappearing error message

Revit Building >> Technical Support

Wed, Nov 6, 2013 at 10:12:48 PM

10

error message

Revit Building >> Technical Support

Tue, Nov 7, 2006 at 11:37:15 PM

3

Site Stats

Members:

1463958

Objects:

21001

Forum Posts:

150944

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.2343

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights