RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

209 Users Online (90 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Tips & Tricks >> room names not being picked up in door schedule

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Mon, Feb 5, 2007 at 9:37:58 PM | room names not being picked up in door schedule

#1

nicolle


active

Joined: Thu, Jan 25, 2007
14 Posts
4 Stars: 1 Votes


i am having a lot of trouble with room names in my door schedule.  i drew curtain walls and changed the panels to doors, however my door schedule is picking up the door numbers, but not the room name for those doors.  there is not even room options to pick from in the drop down list of the door schedule, and you can't type them in.  i'm not sure what's happening, but it's kind of hit-and-miss right now.  some of the doors drawn this way are working properly in the door schedule (meaning you can see the door number and room name).  room names are not visible for other doors drawn in the same manner.  does anyone know what is going on and what the rememdy is?


This user is offline

 

Thu, Mar 29, 2007 at 2:06:05 PM | room names not being picked up in door schedule

#2

dashgarnett


active

Joined: Fri, Aug 11, 2006
14 Posts
No Rating


I am having the same problem. but it is with any exterior door.

 Mostly trying to bump this up the line to try to get some help.

 

 


This user is offline

 

Thu, Mar 29, 2007 at 2:17:27 PM | room names not being picked up in door schedule

#3

nicolle


active

Joined: Thu, Jan 25, 2007
14 Posts
4 Stars: 1 Votes


i found out from revit that they are aware of this problem.  until they fix this what you can do is change the panel in the curtain wall where the door should be to an empty panel, draw a wall in the place of the empty panel, then insert a door in the wall OR change the panel to a wall, and then insert a door.  i haven't had any problems with exterior doors.Edited on: Thu, Mar 29, 2007 at 9:22:23 AMEdited on: Thu, Mar 29, 2007 at 9:37:41 AM

Edited on: Thu, Apr 5, 2007 at 6:37:08 AM

This user is offline

 

Thu, Mar 29, 2007 at 2:20:29 PM | room names not being picked up in door schedule

#4

dashgarnett


active

Joined: Fri, Aug 11, 2006
14 Posts
No Rating


I glad you heard from them. I am not sure what you mean by "panel". Sorry?

 

craig m.


This user is offline

 

Thu, Mar 29, 2007 at 2:29:06 PM | room names not being picked up in door schedule

#5

nicolle


active

Joined: Thu, Jan 25, 2007
14 Posts
4 Stars: 1 Votes


when you create a curtain wall it has a panel.  you can create different panel sizes by using the curtain grid command.  you can tab until you highlight the panel and then change what type of panel it is.

Edited on: Thu, Mar 29, 2007 at 9:30:35 AM

This user is offline

 

Thu, Mar 29, 2007 at 2:31:36 PM | room names not being picked up in door schedule

#6

dashgarnett


active

Joined: Fri, Aug 11, 2006
14 Posts
No Rating


Thanks...I forgot you were using curtain walls. We are having this problem in all exterior doors. I think it is because the room boundry is not touching the door...

 could be 2 problems with same result. thanks for you help

 

 


This user is offline

 

Tue, Apr 3, 2007 at 9:08:30 PM | room names not being picked up in door schedule

#7

newnik29


active

Joined: Tue, Jun 27, 2006
2 Posts
No Rating


Note also that if your curtain wall is embedded into a host wall, that host wall will separate the rooms rather than letting the curtain wall do it. This will block your room names from your door schedule. Simply split the host wall at both ends of the embedded curtain wall. Last step here would be to make sure that the curtain wall is set to be room bounding and the portion of the wall still hosting is not set to be room bounding.

This user is offline

 

Mon, Apr 21, 2008 at 3:26:48 PM | room names not being picked up in door schedule

#8

NancyHKA


active

Joined: Thu, Mar 6, 2008
56 Posts
No Rating


I'm having a similar problem, only instead of the curtain wall doors showing up in the schedule without a room name, they're displaying the wrong room names.  sometimes I have a couple of options in the pull-down menu, but neither one is the right room.  what gives?  does anyone have any other fixes for this besides the workaround mentioned above? 

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Room names Not showing in Schedule [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Tue, Jul 24, 2012 at 12:05:38 PM

20

Schedule will not tracj all room names and numbers [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jul 30, 2010 at 10:15:35 PM

16

Adding Room Names to Door Schedule

Community >> Newbies

Sun, Aug 21, 2016 at 4:03:06 PM

7

Door schedule parameters not displaying "room names" from linked revit model.

Revit Building >> Technical Support

Fri, May 15, 2015 at 6:22:11 PM

5

Door names

Revit Building >> Technical Support

Mon, Oct 23, 2006 at 4:14:54 PM

0

Site Stats

Members:

1462992

Objects:

20996

Forum Posts:

150937

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.4422

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights