RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

163 Users Online (71 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Converting an in-place family

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Mon, Jan 15, 2007 at 1:39:57 PM | Converting an in-place family

#1

ajacobs


active

Joined: Fri, Feb 17, 2006
15 Posts
No Rating


Hello everyone!

I was wondering if there is a way to convert a family that was created in-place within a certain model to a regular, stand alone family that I can then use in other projects. Anyone have a suggestion?

I got started creating something that got a little complicated and I would rather not try to reduplicate it again...but I guess I could if I had to!

Thanks in advance,

AJ


This user is offline

 

Mon, Jan 22, 2007 at 2:42:21 PM | Converting an in-place family

#2

rkitect


active
rkitect Avatar

Joined: Thu, Dec 16, 2004
792 Posts
4 Stars: 29 Votes


ajacobs,

 

Try selecting your in place family, then selecting File > Save to Family

 

Name your family and load into other projects.  Let us know if this works. 

 

 


-----------------------------------

-//------------------------

Carl - rkitecsure[at]gmail.com

Need help? I'm probably in my chat room!

You fell victim to one of the classic blunders. The most famous is never get involved in a land war in asia, but only slightly less well known is this! Never go in against a Sicilian when death is on the line!

This user is offline

View Website

Wed, Jan 24, 2007 at 3:07:29 PM | Converting an in-place family

#3

ajacobs


active

Joined: Fri, Feb 17, 2006
15 Posts
No Rating


Thanks for the suggestion. Unfortunately, I was unable to get this to work.

When you click on the Save to Library -> Save Family... command, it brings up a save as box where you have to enter the name, file type, and then you select the Family to save. As far as I could tell, none of my in-place families were on the list.

I tried several different things, even copying the family and then pasting into a blank generic model family file, but alas, to no avail!!! Also, was flopping through the user manual, and it says of in-place families, "The family exists only in this project and cannot be loaded into other projects."

Its not the kiss of death, but it doesn't look good for me! But I will press on...

AJ


This user is offline

 

Fri, Jun 15, 2007 at 8:48:01 PM | Converting an in-place family

#4

sabaka


active

Joined: Tue, Apr 18, 2006
16 Posts
No Rating


was anyone able to figure this out?

 i ran into the same problem as the poster, and stumbled on this thread with no answer   Sad


This user is offline

 

Sat, Jun 16, 2007 at 2:44:08 AM | Converting an in-place family

#5

Aguel


active
Aguel Avatar

Joined: Thu, Jun 19, 2003
15 Posts
4 Stars: 8 Votes


You cannot save out an in-place family and reuse it in another project the only way to do that is by  making the in-place family a group then save group and load to another project.

 

Hope this helps. 


This user is offline

 

Sat, Jun 16, 2007 at 8:20:32 PM | Converting an in-place family

#6

HagerSmith


active

Joined: Tue, Apr 17, 2007
3 Posts
No Rating


We were told this could not be done but if you click on your family and do copy and paste by using control key copy (C)and control key paste (V) I have been successful. I have used Revit 9.1 and we are now on 2008.

 

Barbara Bennett

HagerSmith Design


This user is offline

 

Mon, Jun 18, 2007 at 7:03:25 PM | Converting an in-place family

#7

sabaka


active

Joined: Tue, Apr 18, 2006
16 Posts
No Rating


The method suggested by HagerSmith worked fine (copy to and paste from clipboard). 

As for grouping and exporting, worked for some things, but not all.  If anyone is interested, I've included 2 snapshots of one item that did not want to work with this method. "There is no Group that can be placed in the current view" error when trying to place it in any view.  Maybe I screwed up when making it, I don't know. Newbie here Smile

 

thanks for the replies



Attached Images

24519_img2.PNG24519_img3.png

This user is offline

 

Mon, Jun 18, 2007 at 7:26:05 PM | Converting an in-place family

#8

broncos4life


active

Joined: Thu, Nov 10, 2005
390 Posts
4 Stars: 10 Votes


Copy and paste would be my suggestion as well.

This user is offline

 

Tue, Jun 19, 2007 at 12:10:08 AM | Converting an in-place family

#9

Mr Spot


site moderator|||
Mr Spot Avatar

Joined: Tue, Jan 13, 2004
2889 Posts
4.5 Stars: 93 Votes


Best method is to edit the family in-place and select all geometry then paste into a new family...

-----------------------------------

Regards,

Chris.

Co-Founder | BIM Consultant | Software Designer  CryingB. Arch)

Xrev Revit API Addins | Revit Rants

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

converting masses?

Revit Building >> Technical Support

Wed, Nov 22, 2006 at 8:48:08 PM

4

Any known problems converting projects to 2009 form 2008?

Revit Building >> Technical Support

Thu, Aug 21, 2008 at 10:49:13 PM

3

IN PLACE FAMILY PROBLEMS

Revit Building >> Technical Support

Tue, May 12, 2009 at 10:29:50 PM

1

Converting extruded massing from a family to a project file type?

Revit Building >> Technical Support

Fri, Feb 26, 2010 at 5:06:47 PM

10

In place family export/ copy

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jul 23, 2010 at 3:42:07 PM

6

Site Stats

Members:

1793571

Objects:

22507

Forum Posts:

151979

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.0707

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights