RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

196 Users Online (49 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Setting Default Wall Constraints

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Jan 5, 2007 at 8:12:52 PM | Setting Default Wall Constraints

#1

hirsp1


active
hirsp1 Avatar

Joined: Sun, Oct 24, 2004
16 Posts
No Rating


We're relatively new to Revit and are working to set up our office standards.  I've tried to find it, but haven't been successful, to date, to set the default wall constraints.

Ideally, we'd like to be able to set the walls to default to certain constraints based on the wall type.  Right now, it appears that we have to manually set it after placing the wall in the drawing.

Is it possible to set the constraint as part of the wall style?  If so, how?  If not, it better be put on the wishlist.

 


This user is offline

View Website

Fri, Jan 5, 2007 at 8:16:10 PM | Setting Default Wall Constraints

#2

rkitect


active
rkitect Avatar

Joined: Thu, Dec 16, 2004
792 Posts
4 Stars: 29 Votes


Do you mean height constraints?  Elaborate a little, there are moany different types of constraints.

 

Thanks. 


-----------------------------------

-//------------------------

Carl - rkitecsure[at]gmail.com

Need help? I'm probably in my chat room!

You fell victim to one of the classic blunders. The most famous is never get involved in a land war in asia, but only slightly less well known is this! Never go in against a Sicilian when death is on the line!

This user is offline

View Website

Fri, Jan 5, 2007 at 8:26:18 PM | Setting Default Wall Constraints

#3

hirsp1


active
hirsp1 Avatar

Joined: Sun, Oct 24, 2004
16 Posts
No Rating


Not height constraints, but wall edge constraints.  Or, in Revit terminology, the location line constraint.  I've attached an image of the instance parameter.  I'd like to set this permanently.  I very much dislike the idea that I have to draw my walls with the centerline as the default.

Attached Images

19385_RevitLocationLine.jpg

This user is offline

View Website

Fri, Jan 5, 2007 at 8:33:33 PM | Setting Default Wall Constraints

#4

rkitect


active
rkitect Avatar

Joined: Thu, Dec 16, 2004
792 Posts
4 Stars: 29 Votes


When you select the wall tool, one of the options in the option bar is 'Loc Line:' Set this before you start drawing the wall, and remember that Revit draws in a clockwise manner.  So if you have the Loc Line option set to Exterior Face of Wall then the exterior of the wall will be towards the top of your screen if you draw to the right, and towards the bottom of the screen if you draw the wall to the left.

 

HTH. 


-----------------------------------

-//------------------------

Carl - rkitecsure[at]gmail.com

Need help? I'm probably in my chat room!

You fell victim to one of the classic blunders. The most famous is never get involved in a land war in asia, but only slightly less well known is this! Never go in against a Sicilian when death is on the line!

This user is offline

View Website

Fri, Jan 5, 2007 at 8:34:26 PM | Setting Default Wall Constraints

#5

rkitect


active
rkitect Avatar

Joined: Thu, Dec 16, 2004
792 Posts
4 Stars: 29 Votes


BTW: for exchange of help, I demand to know: is that a Windows skin or are you using a Mac with Parallels/Bootcamp?

 

Winking 



Edited on: Fri, Jan 5, 2007 at 2:34:45 PM

-----------------------------------

-//------------------------

Carl - rkitecsure[at]gmail.com

Need help? I'm probably in my chat room!

You fell victim to one of the classic blunders. The most famous is never get involved in a land war in asia, but only slightly less well known is this! Never go in against a Sicilian when death is on the line!

This user is offline

View Website

Fri, Jan 5, 2007 at 8:39:43 PM | Setting Default Wall Constraints

#6

hirsp1


active
hirsp1 Avatar

Joined: Sun, Oct 24, 2004
16 Posts
No Rating


1)  So, the short answer is that it's not possible to set the wall location line contraint to default to particular setting, it must be done as you draw the wall.

2)  I'm using a OSX skin on XP.  http://osx.portraitofakite.com/ is where you can download it.  I don't use the some of the eyecandy stuff, or the tool bars (I've had a few problems with them causing errors).  I really dislike the 2nd grade cartoon interface of XP (and even the new Vista has it to some extent).  OSX just feels better.  I hate going to a windows machine that has the usual interface.  It's not perfect, there are sometimes some font issues with some buttons, but overall, I like it much much better.


This user is offline

View Website

Fri, Jan 5, 2007 at 8:45:05 PM | Setting Default Wall Constraints

#7

rkitect


active
rkitect Avatar

Joined: Thu, Dec 16, 2004
792 Posts
4 Stars: 29 Votes


1)  I haven't found a way to set the default.  It would be nice though as it is annoying to go back and change all the intern's center of wall loc lines when they weren't paying attention to the correct setting.

 

2) Thanks, Awesome!  I think I visited that site a while back but got distracted and never installed it.


-----------------------------------

-//------------------------

Carl - rkitecsure[at]gmail.com

Need help? I'm probably in my chat room!

You fell victim to one of the classic blunders. The most famous is never get involved in a land war in asia, but only slightly less well known is this! Never go in against a Sicilian when death is on the line!

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Setting default point for witness dimensions

Community >> The Studio

Tue, Mar 22, 2005 at 5:17:16 AM

1

Wall Constraints invalid

Revit Building >> Technical Support

Fri, Sep 22, 2017 at 8:41:44 AM

13

Default Constraints in window family

Revit Systems >> Technical Support

Sat, May 5, 2012 at 12:13:48 AM

11

Default setting for detail title on inserted drafting views

General Discussion >> Revit Project Management

Thu, Mar 21, 2013 at 2:41:45 PM

7

default lighting setting for shadows

Revit Structure >> Technical Support

Tue, Jan 5, 2016 at 4:57:33 AM

2

Site Stats

Members:

1664518

Objects:

22111

Forum Posts:

151711

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 9.2703

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights