RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

152 Users Online (151 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Deleted Dimensions w/ CAD Reload

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Sep 8, 2006 at 4:18:21 PM | Deleted Dimensions w/ CAD Reload

#1

twebb


active

Joined: Thu, Jun 29, 2006
23 Posts
4 Stars: 1 Votes


I have linked .dwg files into revit then dimensioned components of the CAD file within revit. When the .dwg file is modified and reloaded, all of the revit dimensions are deleted, regardless of weather or not they are associated with a component that has been modified. Has anyone found a way around this? Thanks-

This user is offline

 

Fri, Sep 8, 2006 at 6:44:29 PM | RE: Deleted Dimensions w/ CAD Reload

#2

gdoorn


active

Joined: Thu, Jan 26, 2006
118 Posts
1 Stars: 1 Votes


unfortunately the only options we could come up with are reference planes everywhere, or just dimensioning the plan in AutoCAD before bringing it into Revit.

This user is offline

 

Wed, Mar 4, 2009 at 11:43:22 AM | Deleted Dimensions w/ CAD Reload

#3

ksymons


active

Joined: Mon, Nov 19, 2007
20 Posts
No Rating


Now using Revit 2009 and just discovered this issue.  Wondering if by any chance this issue has been resolved with some kind of option in newer versions?  This thread is a few years old so I thought I would check in on it.

 Thanks,

KS


This user is offline

 

Wed, Mar 4, 2009 at 4:45:09 PM | ksymons

#4

coreed


site moderator|||
coreed Avatar

Joined: Fri, Feb 10, 2006
1874 Posts
4 Stars: 16 Votes


Quoting ksymons from 2009-03-04 11:43:22

"

Now using Revit 2009 and just discovered this issue.  Wondering if by any chance this issue has been resolved with some kind of option in newer versions?  This thread is a few years old so I thought I would check in on it.

 Thanks,

KS

"

the work around to prevent this from happening is to create a workset just for the linked file. import/link the cad file into the workset.now when you dimension to the components of the cad file and the cad file is modified and reloaded as a workset process the dimensions should remian and not be deleted because the updating. the dimesion are not in the workset. you are dimensioning to objects in a workset

i can't remember which company at AU 2008 present this, but that's what they do as standard practice now to prevent the disappearing dimension problem. i think it was KlingStubbins and something about Large Projects in Revit.

 


-----------------------------------

best regards,

coreed,aia

bmpArchitects,Inc.

"Revit has to be implemented, Not installed." 

Long Live Revit

This user is offline

 

Mon, Apr 5, 2010 at 9:25:25 AM | Deleted Dimensions w/ CAD Reload

#5

mlennon


active

Joined: Tue, Apr 8, 2008
25 Posts
5 Stars: 1 Votes


Is there any way to change the workset of an existing imported/linked AutoCad model so we do not lose all of our dimensions? We have a flooring layout imported from Cad and dimensioned in Revit and now need to reload the link and will be losing about 300 dimension strings. We're using Revit 2010 Any help would be great! Thanks

This user is offline

View Website

Wed, Feb 8, 2012 at 5:09:28 PM | Deleted Dimensions w/ CAD Reload

#6

steeters


active

Joined: Wed, Jan 20, 2010
1 Posts
No Rating


A new Workset was created which includes only the Autocad linked file.  The dimensions are part of a different workset.  Even with this separation between worksets, the dimensions are still be deleted upon the reload of the Autocad linked file.  Please advise.


This user is offline

 

Tue, Feb 12, 2013 at 2:33:36 PM | Deleted Dimensions w/ CAD Reload

#7

srad600


active

Joined: Thu, Jun 3, 2010
12 Posts
No Rating


Unfortunately I am haveing the same issue here. I'm running Revit Building Suite 2013, with linked revit models (this is a project with multiple buildings) and cad files (details). I seems like whenever I modify something in one of the linked files , even if unrelated to the dimension strings, my dimensions disappear. This is really disconcerting...hope this get's resolved very quickly.



Edited on: Tue, Feb 12, 2013 at 2:36:26 PM

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Dimensioning to CAD links in Revit - Dims deleted

Revit Building >> Technical Support

Wed, Aug 7, 2013 at 2:39:01 PM

7

Deleted dimensions, door tags and window tags

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jul 18, 2007 at 10:57:29 AM

3

Deleted Dimensions on Local File...HELP SOS HELP!

Revit Building >> Technical Support

Tue, Oct 24, 2006 at 10:33:35 AM

1

Dimensioning with linked DWG files

Revit Building >> Technical Support

Sat, Nov 12, 2011 at 4:20:06 PM

0

Layers deleted in Query do not stay deleted

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jul 30, 2015 at 7:33:00 AM

4

Site Stats

Members:

2004626

Objects:

22894

Forum Posts:

152180

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.6080

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights