RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

48 Users Online (48 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Technical Support >> Linked Model view range settings & not showing collisions with main model

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Mon, Jul 10, 2023 at 9:14:47 AM | Linked Model view range settings & not showing collisions with main model

#1

tjeastman


active

Joined: Mon, Jul 10, 2023
0 Posts
No Rating


Good morning, new guy getting back into Revit. And a bit rusty. I have created a crude steel structure 9 stories tall. This was started in Revit 2023. Elevation of 0'-0" for both models. I have another model from my plant engineer showing the process engineering model which has been "CAD linked" (not imported) into my steel frame model. I'm noticing two things. 1. The framing model which I created behaves as expected with the height levels (Structural Plans) going up through the various heights of the tower. IE; the view ranges behave according to the view range dialog box changes. However - the linked model is completely ignoring the view range settings per Structural Plan level. In plan views the linked model looks the same all the way up to the top level. You can see from the screen clip it is not the same all the way up. Please note: the "linked CAD" model was initially created in Plant 3D but exported to autocad. 2. I'm simply doing something wrong in my project setup I think. Should it be possible to detect collisions between these two models?? The initial purpose of this experiment was to see where/if there might be collisions between the process engineering and the structural framing. Screen clip enclosed. I expect more information is necessary to pursue a fix. Tim



Edited on: Mon, Jul 10, 2023 at 9:18:25 AM

Attached Images

163113_Screenshot_2023-07-10_101608.jpg

-----------------------------------

Tim Eastman

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Linked Model Showing In 3D View Only

Revit Building >> Technical Support

Tue, Aug 5, 2014 at 1:11:42 PM

5

Linked Model View Range Issue

Revit Building >> Technical Support

Mon, Mar 17, 2014 at 3:59:53 PM

2

Wall openings not showing in linked model

Revit Building >> Technical Support

Thu, Mar 15, 2018 at 2:07:06 PM

3

Autodesk A360 - Linked model don't appear

Revit Systems >> Technical Support

Wed, Jan 4, 2017 at 4:49:01 AM

0

Switches in a mirrored linked revit model

Revit Building >> Technical Support

Fri, May 22, 2020 at 7:44:20 AM

3

Site Stats

Members:

2016957

Objects:

22944

Forum Posts:

152208

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 14.2595

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights