RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

163 Users Online (47 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Community >> Newbies >> Family HELP

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Aug 17, 2017 at 9:02:35 PM | Family HELP

#1

swooll3


active

Joined: Tue, Jul 11, 2017
0 Posts
1 Stars: 1 Votes


Hello,

I just created an electrical panel and want to add two more things but can think of the best approach for either. 

First- I would like to have dashed lines 1/8" in from each side of the panel. I figured I would make a detail item in a separate family, then nest it in to my panel family. I would then  like to make a formula stating that it always needs to be that 1/8" inside of each side of the panel whether the panel shrinks or gets bigger. 

 

Second- I would like to add an access on the top and bottom of the panel and would be able to change the size and where it sits on the top as well as the bottom of the panel.

 

Thanks 


This user is offline

 

Fri, Aug 18, 2017 at 7:23:24 PM | Family HELP

#2

CDWdavid


active

Joined: Mon, Aug 4, 2008
153 Posts
5 Stars: 5 Votes


Here are my suggestions:

The first one, you can use symbolic lines with locked dimensions.

The second one, you can create parameters to control the size of those panels, and using visibilities to show them either on the top or bottom or both.


This user is offline

 

Tue, Aug 22, 2017 at 7:21:15 PM | Family HELP

#3

swooll3


active

Joined: Tue, Jul 11, 2017
0 Posts
1 Stars: 1 Votes


Awesome. Thank you for the reply. I created a panel and made access doors on it. 

How would I get it to let me change the size of the access as well as change where it sits on the top, bottom or both. The access door position varies. It isn't always in the middle on the top. Sometimes it is in the bottom right corner, or bottom left, etc. 


This user is offline

 

Wed, Aug 23, 2017 at 1:52:35 AM | Family HELP

#4

shafiqmohd143


active

Joined: Sat, May 20, 2017
0 Posts
No Rating


HI 

    GOOD MORNING EVERYONE . I DOOWNLOAD A METAL ROOF FROM REVITCITY .I WANT EDIT IT BUT I'M UNABLE TO DO .

 



This user is offline

 

Wed, Aug 23, 2017 at 7:22:50 PM | Family HELP

#5

CDWdavid


active

Joined: Mon, Aug 4, 2008
153 Posts
5 Stars: 5 Votes


Hi Swooll3,

Try to add Yes/No instance parameters for each panel to control the visibility.

For example, you can create a top panel, with the "Type" parameters to adjust the width and length, then, using the "Instance" "Yes/No" paramter for turning the top panel on and off.


This user is offline

 

Wed, Aug 23, 2017 at 9:40:13 PM | Family HELP

#6

swooll3


active

Joined: Tue, Jul 11, 2017
0 Posts
1 Stars: 1 Votes


So once I create those instance parameters to change the dimensions on the access door, I won't be able to position it on the panel correct? Will it just grow from the center of the panel itself? I am just so lost on being able to change to size of the door and move it's position to wherever I want on the top?

Or can I create an extrusion and control one side of the width and the other side of the width separately? Sorry, I am very new to family building so I don't know all of the exceptions. 


This user is offline

 

Wed, Aug 23, 2017 at 9:41:20 PM | Family HELP

#7

swooll3


active

Joined: Tue, Jul 11, 2017
0 Posts
1 Stars: 1 Votes


So possibly create an extrusion the exact size of the panel then tell each side of the access door to go so far off of each side of the panel? 


This user is offline

 

Thu, Aug 24, 2017 at 4:51:42 PM | Family HELP

#8

CDWdavid


active

Joined: Mon, Aug 4, 2008
153 Posts
5 Stars: 5 Votes


That's the beauty of using parameters.

You can create reference planes, then create dimensional parameters to flex them to make sure they work as your intent. Also learn how to lock those dimensions. For example, the top of the panel is 2'x3' locked to the reference planes, the access can be 1" away from one side lock it, with top-width as flexible parameter; then 3" from another side with top-length parameter.

It would be fun.

Good luck for this brave new world!


This user is offline

 

Thu, Aug 24, 2017 at 4:57:20 PM | Family HELP

#9

swooll3


active

Joined: Tue, Jul 11, 2017
0 Posts
1 Stars: 1 Votes


Awsome. I will go try and tackle it now. Thanks again for your help!


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Create a family that includes another family

Revit Structure >> Tips & Tricks

Tue, Oct 11, 2022 at 5:32:18 PM

3

Can you use an IFC file in a family. or use one like a family?

Revit Systems >> Technical Support

Tue, Aug 7, 2012 at 9:27:00 PM

14

Detail Family Line weight sub-catoagories gone when family put into project

Revit Building >> Technical Support

Tue, Aug 30, 2016 at 11:52:17 AM

11

"Can't Regenerate Family ____. Edit Family to modify it." Error message

Revit Building >> Technical Support

Wed, Aug 26, 2020 at 4:19:36 PM

9

Text(family #1) not showing after loading into family #3

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jan 19, 2015 at 8:43:21 PM

9

Site Stats

Members:

1819395

Objects:

22573

Forum Posts:

152003

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.7328

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights