RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

346 Users Online (188 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> window schedule

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 2 | 1 | 2 Next >>

Mon, Aug 22, 2016 at 11:04:25 PM | window schedule

#1

integrity


active

Joined: Wed, Nov 19, 2014
0 Posts
No Rating


I´m using revit 2016. Windows are not appearing in the schedule correctly or not at all. There are tags on the windows in the floor plan

and the correct mark in the properties dialog. What´s up

Carl


This user is offline

 

Mon, Aug 22, 2016 at 11:36:40 PM | window schedule

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 370 Votes


You have not given us much to work on but here are some possibilities.

  • You created the windows in a phase different than your schedule.
  • You have a filter set in your schedule that excludes these windows.
  • These windows are not 'windows' but something else, possibly curtain walls.

The problem is something you have done.


This user is offline

 

Tue, Aug 23, 2016 at 2:03:42 AM | window schedule

#3

integrity


active

Joined: Wed, Nov 19, 2014
0 Posts
No Rating


The door schedule seems to work fine and was created the same as the window schedule, I think. The filters are set to

none. Could you expand on the meaning of phase. I´ve created other drawings in Revit without this problem so there must

be something I´m doing different!

Carl

 

 


This user is offline

 

Tue, Aug 23, 2016 at 12:08:03 PM | window schedule

#4

marmiketin1


active

Joined: Wed, Aug 19, 2015
0 Posts
4.5 Stars: 7 Votes


Is the schedule set to show things in the 'EXISTING' phase and the windows were created in the 'NEW' phase. Phases allow for users to show different time periods of a building and when certain things happen (demolition, preconstruction, new construction and so forth. Check your help https://knowledge.autodesk.com/support/revit-products/learn-explore/caas/CloudHelp/cloudhelp/2016/ENU/Revit-DocumentPresent/files/GUID-2E104AB8-68B9-46F2-9BE2-B54E767429E5-htm.html


This user is offline

 

Tue, Aug 23, 2016 at 1:20:46 PM | window schedule

#5

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 370 Votes


Doors and windows are different so they were not created the same.

You did not address the possible CW issue.  Curtain wall 'windows' are not Revit windows, they are curtain walls and are scheduled differently than windows although you can make a CW schedule that reads just like a window schedule.


This user is offline

 

Tue, Aug 23, 2016 at 4:23:48 PM | integrity

#6

Bartholomew


active

Joined: Tue, Aug 7, 2012
0 Posts
5 Stars: 2 Votes


Quoting integrity from 2016-08-22 18:04:25

"

I´m using revit 2016. Windows are not appearing in the schedule correctly or not at all. There are tags on the windows in the floor plan

and the correct mark in the properties dialog. What´s up

Carl

"

I'm curious to know what you mean by "Windows are not appearing in the schedule correctly." How exactly do they appear in the schedule?

 


This user is offline

 

Wed, Aug 24, 2016 at 1:21:51 PM | window schedule

#7

integrity


active

Joined: Wed, Nov 19, 2014
0 Posts
No Rating


These are not curtain walls but exterior structural. The phasing is existing. I drew a new wall on the plan with phasing

at existing and the window schedule at existing and the window did not appear in the schedule. It had a tag. 


This user is offline

 

Wed, Aug 24, 2016 at 2:31:01 PM | window schedule

#8

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 370 Votes


You don't seem to understand our answers. 

  1. You say the walls are existing.   Are the windows also set to existing phase?
  2. What phase is your schedule set to?   It will only report that phase.

To clear this up, please post the following images:

  1. The plan showing the window and with the window picked, the properties of the window (Must show phase)
  2. The schedule with properties showing the phase

This user is offline

 

Thu, Aug 25, 2016 at 1:41:43 PM | window schedule

#9

integrity


active

Joined: Wed, Nov 19, 2014
0 Posts
No Rating


Here are the screen shots. The wall and the window are both new construction.



Attached Images

146998_Screenshot_2016-08-25_07.37.38.png146998_Screenshot_2016-08-25_07.37.13.png

This user is offline

 

Thu, Aug 25, 2016 at 4:43:34 PM | window schedule

#10

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 370 Votes


Did you know you should have a snipping tool that will allow you to just window and area of the screen to capture and image?   That works a lot better than the screen capture.

 

You did not show us the schedule and schedule properties - we need to see that.


This user is offline

 

Tue, Aug 30, 2016 at 12:58:40 AM | window schedule

#11

integrity


active

Joined: Wed, Nov 19, 2014
0 Posts
No Rating


The snipping tool is new to me. Thanks.

Carl



Attached Images

147072_Capture.PNG147072_Capture2.PNG

This user is offline

 

Tue, Aug 30, 2016 at 11:32:05 AM | window schedule

#12

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 370 Votes


Now I am lost.  

 

You wrote "...Windows are not appearing in the schedule correctly or not at all....".   Your window in plan is #81 and that clearly shows in your schedule.


This user is offline

 

Tue, Aug 30, 2016 at 7:02:19 PM | window schedule

#13

integrity


active

Joined: Wed, Nov 19, 2014
0 Posts
No Rating


Yes. Some of the windows appear in the schedule. but windows 82-94 do not.



Attached Images

147087_fp.PNG

This user is offline

 

Tue, Aug 30, 2016 at 10:14:42 PM | window schedule

#14

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 370 Votes


We are trying to help and I asked you to post some images of the window and I assumed you would post the window that doesn't work.   Posting the window that does work doesn't show us the problem.


This user is offline

 

Wed, Aug 31, 2016 at 2:12:53 AM | window schedule

#15

integrity


active

Joined: Wed, Nov 19, 2014
0 Posts
No Rating


Here is a picture of window 86 in the floor plan. Is this what you want? It is not in the window schedule.



Attached Images

147094_WINDOW_86.PNG

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 2 | 1 | 2 Next >>



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

LOOKING THROUGH THE WINDOW, SCHEDULE

Revit Building >> Technical Support

Mon, Dec 20, 2004 at 1:03:39 AM

7

Window's dimension don't show up in the window schedule

Revit Building >> Technical Support

Fri, Aug 17, 2012 at 6:34:43 PM

5

door in window schedule

Revit Building >> Technical Support

Thu, Apr 29, 2010 at 12:47:41 PM

4

Window Schedule en Legends related to window MARKS

Revit Building >> Technical Support

Tue, Sep 8, 2009 at 1:00:50 PM

3

Embedded window schedule in Room schedule

Revit Building >> Technical Support

Thu, Nov 19, 2015 at 7:03:49 AM

2

Site Stats

Members:

1651800

Objects:

22100

Forum Posts:

151693

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.7607

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights