RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

164 Users Online (76 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Systems >> Technical Support >> render appereance images missing

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Mon, May 9, 2016 at 6:29:52 PM | render appereance images missing

#1

shahin912


active

Joined: Sun, Dec 13, 2015
0 Posts
No Rating


Is there any way we can find out which family the render appereance images missing is connected too? Like if you have lots of families in your project, there is no way of knowing which jpg its refering to. I downloaded most of the families from here, so it could be possible that the render image was missing from the start. But still I would like to find out so I can replace the image with my own.



Attached Images

145538_Capture.JPG

This user is offline

 

Wed, May 11, 2016 at 8:12:17 AM | render appereance images missing

#2

Beaucoupnice


active
Beaucoupnice Avatar

Joined: Mon, Nov 19, 2007
93 Posts
3.5 Stars: 6 Votes


Try R Button - Options - Rendering - and see the Additional Render Appearance Paths - Are there any there that are incorrectly pathed? You can add a path to the required folder where you saved the texture images ( assuming you did save the texture images somewhere when you downloaded the files originally. If you didn't then you know what to do next time to make it work)Purging your model of redundant families and redundant materials to reduce the number of families/materials you need to review for the next steps.Go to Manage - Materials - Choose the uppermost material, click the Appearance tab. Now slowly go through each material and find the ones that have lost the link to the texture image. It will show up in red. Fix it if you can by replacing it or using the right texture and linking it in. Fixing the material here will transfer the material content into the family in the model and into the family if you open it externally in the family editor.You can also look at the missing texture image names to see if they tell you anything. In yours, it looks like they come from a family containing stone, a chair and a fireplace. Start there to rule out the easy ones.

You could also look at any familys you imported from external sources as those can often cause these problems.Final fix is to use R Button - Save As - Library - Family to export every family to an external folder at once and go through each one starting with the most likely culprits.Good luck.


-----------------------------------

__________I'm the guy they come to when they didn't follow my recommended workflows.__________

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Missing Render images

Revit Building >> Technical Support

Sun, Feb 12, 2012 at 1:36:48 PM

2

RPC render images missing

Revit Building >> Technical Support

Wed, Nov 24, 2021 at 5:45:42 PM

0

Rendering Help

Revit Building >> Technical Support

Mon, Feb 9, 2009 at 5:37:29 AM

0

"Rendering appearance images missing"

Revit Systems >> Technical Support

Sat, Jun 20, 2009 at 11:22:39 AM

1

Missing objects in my render

Revit Building >> Technical Support

Wed, Mar 2, 2011 at 3:34:44 PM

4

Site Stats

Members:

1820640

Objects:

22574

Forum Posts:

152006

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.6619

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights