RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

299 Users Online (147 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Systems >> Technical Support >> Void form issues once again. Few question

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Mar 31, 2016 at 6:27:39 PM | Void form issues once again. Few question

#1

azmadmax


active

Joined: Tue, Aug 11, 2009
4 Posts
No Rating


Would I be correct that you can only make a void form in the family itself and not inside the project, right?

For instance if I am in my project, make an in place mass, then try to make a void form from the same create mass button on the mass I just created in the project, that it will not work... so it has to be done only inside the family itself? No way around that I take it?

Also i can create an in place solid in my project but cannot creat an in place void form. I take it that is the way it is?

I browsed through some of the questions on void forms in here but never see the above questions answered so much.

Any help on this would be super appreciated.

Max.

 


This user is offline

 

Thu, Mar 31, 2016 at 7:08:35 PM | Void form issues once again. Few question

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 356 Votes


Incorrect.  You can create in-place void families but you have to tell them what you want them to cut.


This user is offline

 

Thu, Mar 31, 2016 at 7:14:06 PM | Void form issues once again. Few question

#3

azmadmax


active

Joined: Tue, Aug 11, 2009
4 Posts
No Rating


But it has to be done inside families, you can't do it in the project itself.. right?


This user is offline

 

Thu, Mar 31, 2016 at 7:47:22 PM | Void form issues once again. Few question

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 356 Votes


NO!  As I said, you can create in-place void families.   In-place families are only created in the project.  You can create an in-place void family, say in the wall category, and have that cut a wall.   A wall is only create in the project.  It is system level and never a loaded family.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

void form and cuttng void form

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jul 9, 2010 at 5:39:02 PM

0

VOID form will NOT work! [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jan 30, 2012 at 9:00:24 PM

22

Void form for sink

Community >> The Studio

Fri, Jul 17, 2009 at 5:43:42 PM

2

VOID FORM says there is no geometry to cut.... [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Wed, Dec 17, 2008 at 6:52:27 PM

19

Face-Based Family for Void Form?

Revit Structure >> Technical Support

Wed, May 18, 2011 at 3:19:38 PM

7

Site Stats

Members:

1475482

Objects:

21063

Forum Posts:

151026

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.4478

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights