RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

210 Users Online (73 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> revit can't make component stair

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Jan 5, 2016 at 11:23:57 AM | revit can't make component stair

#1

alarife


active
alarife Avatar

Joined: Mon, Oct 6, 2014
0 Posts
No Rating


Hi everybody!!

I think I am going to become MAD after being the whole day trying to model a stair by component.

You can see the attached image. This is a stair with four runs. nothing unusual. When I finish the first run and I begin with the second run, it ALWAYS appear the error message that says that "can't mak stairs". If I expand to see what the error is, there is no useful explanation.

I please ask you for your opinion, because I think that am modelling the stairs correctly and I do not understand where is the problem or what I am doing wrong.

 

Regards!



Attached Images

143141_Captura.JPG

This user is offline

 

Tue, Jan 5, 2016 at 12:26:09 PM | revit can't make component stair

#2

alarife


active
alarife Avatar

Joined: Mon, Oct 6, 2014
0 Posts
No Rating


Hi everybody again,

 

After reading some threads in different forums, I have tried to model each run of the stair as a independent stair. After that I should model the landings one by one. I attach the image, as you can see I will model later the structural slab of reinforced concrete below the stair.

 

Anyway I am completely disappointed. I had to calculate BY HAND the height of the risers and the height of the runs to model each individual stair.

 

This is not BIM, this is not useful, this is time consuming and it is not saving me work but giving me more work to do.

 

I would appreciate if anynone can share a better solution with the forum, beacuse I am sure that there is a more reasonable way to face this problem.

 

Regards


This user is offline

 

Tue, Jan 5, 2016 at 12:26:36 PM | revit can't make component stair

#3

alarife


active
alarife Avatar

Joined: Mon, Oct 6, 2014
0 Posts
No Rating


The image



Attached Images

143144_Captura2.JPG

This user is offline

 

Fri, Jan 8, 2016 at 2:33:38 PM | revit can't make component stair

#4

alarife


active
alarife Avatar

Joined: Mon, Oct 6, 2014
0 Posts
No Rating


Hi everybody,

 

I managed to solve the problem on my own. I share with you what I think was the error, because maybe it could help other people facing the same problem in the future.

 

I realized that it was impossible to create the second run of stairs because of the nosing of the steps. It prevented the second run to link with the first one. Once I changed the definition of the stair for one without nosings, I couls model the whole stair with four runs in 90 degree angles whitout any problem.

 

Regards


This user is offline

 

Fri, Jan 8, 2016 at 2:36:31 PM | revit can't make component stair

#5

alarife


active
alarife Avatar

Joined: Mon, Oct 6, 2014
0 Posts
No Rating


Here is the image



Attached Images

143216_Captura3.JPG

This user is offline

 

Fri, Jan 8, 2016 at 7:16:21 PM | revit can't make component stair

#6

dgcad


active
dgcad Avatar

Joined: Fri, Mar 18, 2005
1231 Posts
3.5 Stars: 34 Votes


Glad you figured that out. Yes, there can be no overlap / interference from stair run to landing even with the nosings.


-----------------------------------

.

FULL 'DOWNLOAD ACCESS' to all 850+ CADclips videos for only $150

 

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Can't change depth of landing in component multi story stair

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jan 9, 2014 at 2:00:18 PM

1

CAN'T MAKE MONOLITHIC STAIR

Revit Building >> Technical Support

Fri, Feb 5, 2016 at 4:16:18 PM

13

[Revit 2017] Stairs - I can't delete neither edit a stair

Revit Building >> Technical Support

Thu, Mar 22, 2018 at 3:14:13 AM

3

2013 stair path symbol for component stairs displays differently

Revit Systems >> Technical Support

Thu, Feb 6, 2014 at 9:03:50 PM

2

I can't use this component....

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jan 25, 2008 at 7:45:41 AM

2

Site Stats

Members:

1650853

Objects:

22098

Forum Posts:

151691

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.1607

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights