RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

159 Users Online (57 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> 2015 use baluster per tread on stair (with no top rail?)

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Aug 28, 2015 at 3:15:23 PM | 2015 use baluster per tread on stair (with no top rail?)

#1

ledgewood33


active

Joined: Thu, Jan 28, 2010
34 Posts
No Rating


I am trying to create a stair railing system that has only Balusters and no top rail. I would like to use the "use baluster per tread on stair" and have two balusters per tread. but when I attempt this with no top rail the baluster is only a few inches tall. so I created a top rail profile using invisible lines and made the top rail really small. with this top rail it works but the top rail shows in every view even though it says its using invisible lines. could use some help. would like to not have the top rail if possible.

I am attaching a file that shows both examples


This user is offline

 

Thu, Sep 3, 2015 at 8:24:40 PM | 2015 use baluster per tread on stair (with no top rail?)

#2

FazioGreg


active

Joined: Tue, Mar 18, 2014
0 Posts
No Rating


It's not perfect, but See the attached for my baluster settings [Top rail type = None].  I do see what you ran into when you switch to Baluster per Tred option.  I'm not really sure what's going on.  I played a bunch with it. and I didn't get it to work.  Hopefully this will be enough for what youre trying to do.



Attached Images

141247_no_top_rail.png

This user is offline

 

Thu, Sep 3, 2015 at 8:29:52 PM | 2015 use baluster per tread on stair (with no top rail?)

#3

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 45 Votes


Why do you not want a top rail? Eitherway in your baluster placement change your top offset to be the height you want it at.



Edited on: Thu, Sep 3, 2015 at 3:32:01 PM

This user is offline

View Website

Thu, Sep 3, 2015 at 9:50:57 PM | 2015 use baluster per tread on stair (with no top rail?)

#4

pijpiwo


active
pijpiwo Avatar

Joined: Fri, Sep 3, 2010
0 Posts
5 Stars: 22 Votes


Teafoe, unfortunately, this won't work with use baluster per tread option selected.

 

See this.



Edited on: Thu, Sep 3, 2015 at 11:17:36 PM

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Baluster Top Offset Issue

Revit Building >> Technical Support

Tue, Jan 12, 2016 at 2:43:40 PM

4

Top rail offset

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jun 21, 2017 at 4:14:51 PM

8

Baluster extensions at bottom of stair runs.

Revit Building >> Technical Support

Sat, May 16, 2015 at 2:53:56 AM

3

Baluster per tread on curved stair

Revit Building >> Technical Support

Thu, Apr 4, 2013 at 7:18:52 PM

3

stair railing baluster properties not consistant with deck rail

Revit Building >> Technical Support

Wed, Sep 3, 2008 at 4:08:32 PM

5

Site Stats

Members:

1567727

Objects:

21461

Forum Posts:

151458

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.3279

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights