RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

290 Users Online (156 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Systems >> Technical Support >> Tag Display problem

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 2 | 1 | 2 Next >>

Tue, Jun 23, 2015 at 8:50:44 AM | Tag Display problem

#1

commando99


active

Joined: Tue, Jun 23, 2015
0 Posts
No Rating


I have a problem with displaying tags.

This is happening in all services.

All filters are turned on, all model and annotation catagories are switched on.

All services are in one workset.

When I try to place a "tag by category" I select the tray and it shows the size and system fine.

Its when I try to place the tag that it dissapears.

I have tried reloading the tags, but it doesnt work. If I open up a different job, it works fine.


This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 10:36:21 AM | Tag Display problem

#2

commando99


active

Joined: Tue, Jun 23, 2015
0 Posts
No Rating


Also, there are some tags already on this model.

If I select them and create similar, the new one dissapears.


This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 12:43:20 PM | Tag Display problem

#3

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 361 Votes


Most tags in Revit are automatically placed at the centroid of the family or the center of an edge.  Your view is probably cropped and that position is outside of what you see.  I think there is a new switch in 2016 to help you with this but otherwise, pick free end off of the options bar when you start the tag then place it.


This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 1:06:46 PM | Tag Display problem

#4

commando99


active

Joined: Tue, Jun 23, 2015
0 Posts
No Rating


Thanks, but it still doesnt work. I've tried placing in the centre of the drawing, so its not the cropping.

I've also since created a new level, still no joys.

Also, picking free ends doesnt do it.

This ones foxed 5 of us so far!!!!!


This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 1:29:28 PM | Tag Display problem

#5

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 361 Votes


Sorry but this is user error, we just have to find out what you are doing wrong.

Lets start with what Revit and what updates?   We ask that you always post that because it could be the cause.

What view, tag?   You say tray so I assume electrical?

Did you turn on the leader?   That will help you see what is happening?  Placing in the center of drawing???? You mean the center of the component?

This item is not in an underlay or above a ceiling in a reflected ceiling plan is it?

 

Turn on all model items as well as all annotative.  Does it still not place?  Is it really the right tag?


This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 1:53:56 PM | Tag Display problem

#6

commando99


active

Joined: Tue, Jun 23, 2015
0 Posts
No Rating


Sorry,

I'm using BDS 2015. Update unknown.

On a standard layout, floor plan, using Tag by Category (size + system) on a cable tray from electrical. Although the same problem exists in all services. Leaders have been tried being switched on and off. This same Tag is succesful in another building within the same folder within the same job number, so appears to not be a problem with the Tag. When I select the tray, the correct information is displayed as I move the mouse about the screen. It's when I go to place the Tag it dissapears.

This is not in an underlay or an RCP. All model, annotation items and filters are switched on


This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 2:23:30 PM | Tag Display problem

#7

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 361 Votes


"....This same Tag is succesful in another building within the same folder within the same job number, so appears to not be a problem with the Tag...."   It is not the tag, it is process!

 

Do This, create a new plan without any themplates.   DON'T COPY!   Create from View drop down.  Now make sure evrything is on in VG and tag the tray.


This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 2:39:44 PM | Tag Display problem

#8

commando99


active

Joined: Tue, Jun 23, 2015
0 Posts
No Rating


Just in case I did something wrong:

View tab: selected plan views - floor plan

selected roof from list

change view template to "none"

confirm all model and annotation categories in VG are on

Select "tag by category"

Select cable tray I'm trying to tag.

Same problem.


This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 2:56:40 PM | Tag Display problem

#9

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 361 Votes


Work with us here... We know how Revit works and this is still probably 99.9% process error. 

Possible problems

  1. VG (Item to be tagged or tag not on)
  2. Filter
  3. Corrupted view
  4. If you created your view without any template to begin with then that should have eliminated these first three possibilities.
  5. Is your view set to the correct category?
  6. Your picking tag by category.  Are you positive the tag is even loaded?
  7. You said update unknown - well look! Question mark pulldown - about revit.  2015 went through Update Release 6 if on subscription

You said other tags went away.   This may be a graphics card issue. 



Edited on: Tue, Jun 23, 2015 at 9:57:36 AM

This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 3:17:05 PM | Tag Display problem

#10

commando99


active

Joined: Tue, Jun 23, 2015
0 Posts
No Rating


Sorry, not sure by what you mean in 5. correct category?

Tag is definitly loaded, even reloaded to try to cure this.

Release 6 update loaded. I didnt know how to find this before (thanks).

Previously added tags are fine. Its when I try 'create similar', the created, similar tag vanishes when I try to place.

This also happens on other computers, its not just mine. I can open other jobs without a problem.

The only other idea we have had is the project was created in the wrong template. Could this be the issue?


This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 3:46:12 PM | Tag Display problem

#11

commando99


active

Joined: Tue, Jun 23, 2015
0 Posts
No Rating


Well, thankyou for trying. I think we have to put this one down to one of the mysteries of the universe.

I will have to use text just to get the job out.

 

Many thanks again


This user is offline

 

Tue, Jun 23, 2015 at 3:52:31 PM | Tag Display problem

#12

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 361 Votes


I'm sorry, I wrote: View category and I should have written View Discipline.  Read THIS

 

"...Previously added tags are fine. Its when I try 'create similar', the created, similar tag vanishes when I try to place...."

^^ This just doesn't make any sense.  How can a similar tag vanish if you say you can't even place it?   I first read this that the existing tags vanished, is that what you meant?   If that is so then this is a file issue. 

 

Have you audited your file?  

Have you ever reviewed errors? 

How big is it? 

Your office should establish a file maintenance process that includes both of the above.

 


This user is offline

 

Wed, Jun 24, 2015 at 9:33:07 AM | Tag Display problem

#13

commando99


active

Joined: Tue, Jun 23, 2015
0 Posts
No Rating


It looks like it was a problem with Revit. I had licence problems this morning so tried another machine, and it is now working fine. Even other computers that had the same problem, have now started responding correctly.

Tags are now working fine, as I said "one of the mysteries of the Revit universe"

Many thanks,


This user is offline

 

Wed, Jun 24, 2015 at 12:39:05 PM | Tag Display problem

#14

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 361 Votes


Glad it is all OK for you now.  It appears you had a program corruption issue - not a Revit mystery.

 

We might have gone to a corrupted Revit install earlier but you wrote "...This also happens on other computers, its not just mine....".   Obviously that was not the case.  

 


This user is offline

 

Wed, Jun 24, 2015 at 1:06:11 PM | Tag Display problem

#15

commando99


active

Joined: Tue, Jun 23, 2015
0 Posts
No Rating


Sorry, but we may have sussed out the problem.

Another computer now has the problem with service pack 7 loaded.

I was on service pack 6 with the problem.

I am on a machine with SP 3 loaded and I dont have a problem.

It looks like SP's 6 and 7 with that model is the problem.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 2 | 1 | 2 Next >>



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Door/Window tag to not display unit symbol?

Community >> Newbies

Thu, Aug 18, 2011 at 8:44:54 PM

5

tag display paramenter

Revit Building >> Technical Support

Mon, May 16, 2011 at 7:50:11 PM

5

Problem with level display

Revit Building >> Technical Support

Tue, Apr 6, 2010 at 5:58:24 PM

4

elevations don't display correctly

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jun 10, 2005 at 6:25:43 AM

3

Help. Room Tag Problem

Revit Building >> Technical Support

Wed, Nov 28, 2007 at 2:09:48 PM

2

Site Stats

Members:

1528720

Objects:

21315

Forum Posts:

151304

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.9132

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights