RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

348 Users Online (177 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Workflow & Implementation >> Hardware >> Revit Structure 2014 - Jerky / Slow - why?

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Mar 11, 2015 at 2:28:44 PM | Revit Structure 2014 - Jerky / Slow - why?

#1

EhSteve


active

Joined: Wed, Mar 11, 2015
0 Posts
No Rating


I'm using Revit Structure 2014 and have a persistant issue - regardless of the size of the model I'm working on or what I'm doing every ~8 seconds or so the cursor will go into 'hourglass' mode for a second. It does this regardless of what I'm doing - moving the cursor around a plan view, selecting items, editing items, in 3D mode or looking at a section. Even if I just move the cursor from one location to another in blank space without touching any building elements.  It also happens regardless of the model size I'm working on - at the moment I'm in a ~50MB model, so it's not exactly pushing the boundaries of the system I'm using.

As far as performance goes - I have

16GB of Ram

Quad core 3.7 GHz Intel Xeon E5-1620 V2 processor

AMDfirepro w5000 (firegl v) graphics card.

Has anyone else had this issue? What might cause it? 


This user is offline

 

Wed, Mar 11, 2015 at 2:39:57 PM | Revit Structure 2014 - Jerky / Slow - why?

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 370 Votes


This may be a network problem.  Are you working in a work shared model?  If so, look at your worksharing update frequency under the Revet R dropdown/options.  If you change that frequency, does it change the frequency of your problem?  If so, then the issue is your network.

 

 


This user is offline

 

Wed, Mar 11, 2015 at 2:44:24 PM | Revit Structure 2014 - Jerky / Slow - why?

#3

EhSteve


active

Joined: Wed, Mar 11, 2015
0 Posts
No Rating


Thank you - problem solved.

The worksharing was set to every 5 seconds (I guess I counted too fast to get the 8s before), I changed it to 30seconds and the pause happened every 30s. 

 


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Revit Structure Lt or Full Version?

Community >> Newbies

Tue, Sep 10, 2013 at 1:25:18 PM

1

Cursor not visible in schedules, Revit Structure 2014

Revit Structure >> Technical Support

Tue, Apr 29, 2014 at 7:16:15 PM

5

Slow performance Revit 2014 XenDesktop

Workflow & Implementation >> Hardware

Mon, Oct 20, 2014 at 8:50:13 AM

3

Unable to start robot analysis structure (HELP NEEDED)

Revit Structure >> Technical Support

Tue, Apr 29, 2014 at 3:11:09 PM

1

SDS/2 Connect Now Available For Revit Structure 2014!

Workflow & Implementation >> API & Third Party Apps

Wed, Aug 7, 2013 at 7:11:19 PM

0

Site Stats

Members:

1652302

Objects:

22103

Forum Posts:

151693

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.0505

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights