RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

181 Users Online (73 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> General Discussion >> Revit Project Management >> Titleblock Parameter is now Instance instead of Type

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Feb 17, 2015 at 8:10:22 PM | Titleblock Parameter is now Instance instead of Type

#1

revitape


active
revitape Avatar

Joined: Tue, Nov 13, 2007
111 Posts
4.5 Stars: 9 Votes


First off, I screwed up trying to delete some shared parameters from our file. One of those was apparently the copyright year we have on the bottom of our sheets. 

This used to be a "type" parameter (might be using the wrong lingo there) but the point is if you changed it on one sheet, it would change it on all sheets- which is how we want that one. (just like Client, Project number, address, etc.)

Now, the only way I can get it to work is if it is an "instance" parameter and it would therefore have to be manually typed for every sheet which makes no sense for this type of parameter. 

So... what is the best way to go about correcting this?


-----------------------------------

High quality modern Revit furniture!

www.therevitcollection.com

The Revit Collection: High Quality Revit Families | Revit Furniture

This user is offline

View Website

Tue, Feb 17, 2015 at 8:47:55 PM | Titleblock Parameter is now Instance instead of Type

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 351 Votes


Not sure what you had before.  Just edit your titleblock and put it back in.

Did you lose the shared parameter from your office parameters file? Then just open an old titleblock that has it and export it.

http://help.autodesk.com/view/RVT/2014/ENU/?guid=GUID-AD648C07-0C2F-478D-AD9D-4F9A5FF515E6

 


This user is offline

 

Tue, Feb 17, 2015 at 8:49:23 PM | Titleblock Parameter is now Instance instead of Type

#3

revitape


active
revitape Avatar

Joined: Tue, Nov 13, 2007
111 Posts
4.5 Stars: 9 Votes


Yeah I thought that was the solution too but when I do that, now it comes in as the instance parameter. I don't quite understand how or why it is doing that though.


-----------------------------------

High quality modern Revit furniture!

www.therevitcollection.com

The Revit Collection: High Quality Revit Families | Revit Furniture

This user is offline

View Website

Tue, Feb 17, 2015 at 9:23:58 PM | Titleblock Parameter is now Instance instead of Type

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 351 Votes


It has been so long that we did this.

Our's too is an instance parameter in the project - project information.


This user is offline

 

Tue, Feb 17, 2015 at 9:31:00 PM | Titleblock Parameter is now Instance instead of Type

#5

revitape


active
revitape Avatar

Joined: Tue, Nov 13, 2007
111 Posts
4.5 Stars: 9 Votes


Yep that's it and what was throwing me off. If you choose "instance parameter" when you bring the project in you have the options of putting it in the 'sheet' or 'project info' category.

Choosing 'sheet' allows the parameter to change on every sheet independentally (in this case- NOT what I wanted)

Choosing 'project info' changes the parameter on all the sheets by doing it just once (EXACTLY what I wanted)

But, if you choose "type parameter" the 'sheet' and 'project info' options go away entirely which is where I was going wrong. I don't necessarily think of it as an instance parameter since if you change it on one sheet it changes it everywhere but now I know! Thanks for the help!

This was also helpful as well- http://www.revitforum.org/architecture-general-revit-questions/309-type-parameter-titleblock-field.html


-----------------------------------

High quality modern Revit furniture!

www.therevitcollection.com

The Revit Collection: High Quality Revit Families | Revit Furniture

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Using instance parameter in type parameter formulae

Revit Building >> Technical Support

Mon, Aug 12, 2013 at 1:22:38 PM

1

Instance Shared Parameter??

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jul 11, 2014 at 7:49:26 PM

4

Cannot delete type instance of titleblock

Revit Building >> Technical Support

Fri, Mar 24, 2017 at 5:02:31 PM

1

System Parameter - Modify instance to type?

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jan 22, 2016 at 8:01:16 PM

1

Hide Instance Parameter ruled by formulas from the Property Palette

Community >> Newbies

Thu, Nov 21, 2019 at 5:26:43 PM

8

Site Stats

Members:

1454806

Objects:

20598

Forum Posts:

150689

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.5986

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights