RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

173 Users Online (48 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> linking cad formats to revit model by shared coordinate​s

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Nov 6, 2014 at 5:09:22 PM | linking cad formats to revit model by shared coordinate​s

#1

KYLIEBRAITHWAITE


active

Joined: Wed, Aug 6, 2014
0 Posts
No Rating


I am working on a project in revit 2015 set to project coordinates.

The CAD files are also set to the same project coordinates.

I have linked cad dwgs by shared coordinates before and had no problems.

However, the cad dwgs have been 'cleaned' and purged and relocated on our server to a different folder. They are still set to the same project coordinates but when I try to link them into my revit model I get a pop up warning and it won't let me link the file.

'Imported objects located a large distance from the model might not display properly. the 'center-to center' option will be used.' (see attached screenshot)

Does anyone know why this is happening? All suggestions welcome!

Thanks,

Kylie



Attached Images

135530_Screenshot_2014-11-04_16.35.57.png

This user is offline

 

Thu, Nov 6, 2014 at 6:11:19 PM | linking cad formats to revit model by shared coordinate​s

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 369 Votes


You wrote: "They are still set to the same project coordinates ..."

Project coordinates and shared coordinates are two different things.  When you cleaned up the CAD, you either changed its coordinates or you never had your file's survey coordinate set correctly to begin with.


This user is offline

 

Thu, Nov 6, 2014 at 6:28:50 PM | linking cad formats to revit model by shared coordinate​s

#3

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 369 Votes


To test out your problem, ID the coordinates of a point in your CAD file and ID the survey position (not project) of the same point in yhour Revit file.


This user is offline

 

Fri, Nov 7, 2014 at 9:03:06 AM | linking cad formats to revit model by shared coordinate​s

#4

KYLIEBRAITHWAITE


active

Joined: Wed, Aug 6, 2014
0 Posts
No Rating


SORRY THAT WASN'T CLEAR. THE COORDINATES ARE ALL SET (REVIT AND CAD) TO THE WORLD COORDINATES. THE EXACT POSITION OF THE BUILDING IN REAL LIFE IN THE WORLD. THE COORDINATES ARE THE SAME IN REVIT AND CAD. THE EXISTING CAD FILES THAT WERE PURGED AND CLEANED AND MOVED TO A DIFFERENT FOLDER HAVE THE SAME COORDINATES AS THEY DID BEFORE.

 

WHEN I LINKED THE CAD TO THE REVIT BEFORE VIA 'SHARED COORDINATES' THE CAD AND REVIT MATCHED UP PERFECTLY.

NOW WHEN I LINK THE CAD TO THE REVIT IT WON'T LET ME...

'Imported objects located a large distance from the model might not display properly. the 'center-to center' option will be used.' (see attached screenshot)

 

WE HAVE CHECKED THE WORLD COORDINATES OF THE NEW CAD FILES AND THEY HAVN'T CHANGED.


This user is offline

 

Fri, Nov 7, 2014 at 3:06:19 PM | linking cad formats to revit model by shared coordinate​s

#5

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 369 Votes


Sorry but I think this is still a process error but it is very hard for us to examine without more information.  Many users don't fully understand the survey point, project base point operation.  This video may help you if you don't. http://www.youtube.com/watch?v=BigvY4LT-RI


This user is offline

 

Wed, Aug 10, 2016 at 8:07:25 AM | linking cad formats to revit model by shared coordinate​s

#6

NickAlabama


active

Joined: Wed, Aug 10, 2016
0 Posts
No Rating


Same problem, Kylie did you figured out how to solve it?


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Shared Coordinates while linking Dwg into Rvt

Revit Systems >> Technical Support

Thu, Jun 5, 2014 at 5:06:32 PM

5

Shared location / cad export

Revit Building >> Technical Support

Wed, Aug 15, 2007 at 12:57:03 PM

0

Linking models with multiple sites

Revit Structure >> Technical Support

Wed, Dec 6, 2017 at 3:43:09 PM

7

linking models via origin to origin problem

Revit Building >> Technical Support

Wed, Sep 30, 2015 at 3:20:09 PM

3

Odd behavior when Linking AutoCAD

Revit Building >> Technical Support

Thu, May 25, 2017 at 4:45:05 PM

2

Site Stats

Members:

1632449

Objects:

22066

Forum Posts:

151652

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 3.3461

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights