RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

154 Users Online (56 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> wall opening. Can't change dimension segment to this value

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Sep 12, 2014 at 9:45:58 AM | wall opening. Can't change dimension segment to this value

#1

KYLIEBRAITHWAITE


active

Joined: Wed, Aug 6, 2014
0 Posts
No Rating


what are the solutions when revit gives you this repsonse.

making a wall opening near a perpindicular junction between two walls in revit 2015. i want it to be 738 opening but it sanps to 828 and wont let me change the dimension. i have tried disallowing and allowing wall joins but didn't work.

 see attached print screen

This user is offline

 

Fri, Sep 12, 2014 at 9:51:34 AM | wall opening. Can't change dimension segment to this value

#2

KYLIEBRAITHWAITE


active

Joined: Wed, Aug 6, 2014
0 Posts
No Rating




Attached Images

134194_revit_print_screen.png

This user is offline

 

Fri, Sep 12, 2014 at 11:35:07 AM | wall opening. Can't change dimension segment to this value

#3

KYLIEBRAITHWAITE


active

Joined: Wed, Aug 6, 2014
0 Posts
No Rating


another example of where this problem has occurred in my drawing



Attached Images

134196_wall_opening_revit_print_screen.png

This user is offline

 

Fri, Sep 12, 2014 at 11:39:27 AM | wall opening. Can't change dimension segment to this value

#4

KYLIEBRAITHWAITE


active

Joined: Wed, Aug 6, 2014
0 Posts
No Rating


set up a camera view and it looks correct in 3d. so not too worried about it now...however it is misleading on plan view


This user is offline

 

Fri, Sep 12, 2014 at 1:37:30 PM | wall opening. Can't change dimension segment to this value

#5

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 336 Votes


I NEVER use wall opening tool.  I think this tool never works right and is hard to use.   I have a door family that is just the opening and is set to not schedule.


This user is offline

 

Mon, Jul 22, 2019 at 1:34:46 PM | wall opening. Can't change dimension segment to this value

#6

Sherazyarchi


active

Joined: Wed, Apr 24, 2019
0 Posts
No Rating


Hi WWHub, I have the same problem with the wall opening. Your solution is intillegent. Is it possible to share such door opening family?

Thanks

Sherazy


This user is offline

 

Mon, Jul 22, 2019 at 5:08:56 PM | wall opening. Can't change dimension segment to this value

#7

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 336 Votes


Sorry, I don't have that family here but it is so easy to make so you should do it.  Just copy a standard door family with a new name and remove the door leaf and swing.


This user is offline

 

Tue, Jul 23, 2019 at 11:34:23 AM | wall opening. Can't change dimension segment to this value

#8

Sherazyarchi


active

Joined: Wed, Apr 24, 2019
0 Posts
No Rating


Yes this is what I did. Thanks WWHub.


This user is offline

 

Tue, Jul 23, 2019 at 9:02:19 PM | wall opening. Can't change dimension segment to this value

#9

sllana


active

Joined: Wed, Mar 2, 2011
106 Posts
5 Stars: 1 Votes


1. Try: turn on the "show constraints" button and check if the opening constrains itself to the center of the perp wall.

2. Try to make the opening with "snap off"

3. Try making a reference plane (plan view) aligned with the face of the wall before doing the opening so the opening will snap to it.

4. If those dont work, use "in place (void) component" to substract it from the wall. (must be "generic model" or "wall" cathegory)


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

"can't change dimension segment to this value" error 2013 pipes

Revit Systems >> Technical Support

Thu, Oct 18, 2012 at 12:56:04 PM

2

Hidden dimension segment

Revit Building >> Technical Support

Mon, May 3, 2010 at 2:06:52 PM

7

Placing an opening through a wall 'island'

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jun 5, 2013 at 9:35:42 PM

5

Wall opening family in slanted wall

Revit Building >> Technical Support

Thu, Sep 6, 2012 at 7:50:57 PM

3

dimension strings

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jan 12, 2006 at 1:42:11 PM

3

Site Stats

Members:

1332902

Objects:

20222

Forum Posts:

150187

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.1978

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights