RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

91 Users Online (90 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Technical Support >> Similar to Draw order

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Sep 5, 2014 at 2:17:08 AM | Similar to Draw order

#1

grisholm


active

Joined: Wed, Sep 8, 2010
7 Posts
No Rating


Hi

I was wondering if anyone can help, if i have a 10 storey building, or any sotey building for that matter and say i forget one wall or column on the bottom level, then i go and add it, my walls or column, that is over dissapears and shows the wall i just added, i have to copy the wall or column that was previously there move it a distance, then delete old wall then move new wall back. this is ok if you have one or two levels, but u have to do it all the way up the building, you also have re-label it and tag it. very long process. Is there a way around this?

 

I have added some screen shots of what happpens.

First one i have drawn the level 2 wall over

second is where the problem is, if i forget something on level 1 and go back and model it, you can see the walls and new columns under level 2, take precedence, and it looks like the wall over stops and starts.

and the third, shows it correctly, with either doing level 1 before level 2, or copying the wall on level 2, deleting the wall on level 2 then moving it back. this is a very long way to do it.

 

thanks in advanced. hope im being clear enough.



Attached Images

134010_wall_over_level_2.PNG134010_wall_under_level_2_drawn_after_i_draw_level_2.PNG134010_shown_correctly_if_i_draw_level_1_before_i_draw_level_2.PNG

This user is offline

 

Fri, Sep 5, 2014 at 7:33:26 AM | Similar to Draw order

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 391 Votes


Not enough information.

  • Are you using underlays?
  • What version Revit - what updates?
  • Are you using structural or architectural elements?
  • Maybe some property shots of the items affected.
  • You say: "... then i go and add it..." <<Are you adding the new walls while working on the correct level for hosting them?
  • You say: "...my walls or column, that is over dissapears and shows the wall i just added..."  << If you are on the lower level, why would you see the higher elements?

I'm pretty sure this is a process error.


This user is offline

 

Sun, Sep 7, 2014 at 9:14:25 PM | Similar to Draw order

#3

grisholm


active

Joined: Wed, Sep 8, 2010
7 Posts
No Rating


Hi

Thanks for your reply

Ive worked out what the problem is, my visual style was set to wireframe and not hidden lines. So frustrating it took all weekend haha. Funny how something so simple can be missed.

 


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Draw order furniture/walls

Revit Structure >> Technical Support

Thu, Mar 30, 2017 at 6:51:28 AM

2

Draw Order in Family Editor

Community >> Newbies

Wed, Aug 28, 2013 at 3:07:31 PM

1

draw order in revit 2010

Revit Structure >> Technical Support

Tue, Sep 23, 2014 at 1:24:31 PM

7

draw order

Revit Building >> Technical Support

Wed, Aug 20, 2008 at 8:26:33 AM

3

Draw order of linked DWGs

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jun 21, 2007 at 9:14:00 AM

2

Site Stats

Members:

2018269

Objects:

22949

Forum Posts:

152183

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.5872

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights