RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

205 Users Online (80 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> exporting to dwg - load layers from standards

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Mar 6, 2014 at 2:41:45 PM | exporting to dwg - load layers from standards

#1

ledgewood33


active

Joined: Thu, Jan 28, 2010
34 Posts
No Rating


I would like to export to dwg using my own layer standards. I see that you can load settings from file. it looks for a .txt file. how do I create a layer standard into a .txt file? is it something I need to do in CAD?


This user is offline

 

Thu, Mar 6, 2014 at 2:50:46 PM | exporting to dwg - load layers from standards

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 371 Votes


As with most things in Revit you can find the way by looking in your Help.  That would refer you to this:

http://help.autodesk.com/view/RVT/2014/ENU/?guid=GUID-E0B73981-9496-43CD-A358-581FEF3A3008


This user is offline

 

Thu, Mar 6, 2014 at 3:15:52 PM | exporting to dwg - load layers from standards

#3

ledgewood33


active

Joined: Thu, Jan 28, 2010
34 Posts
No Rating


in the help menu I could not find where I can create a .txt file that it is searching for to map.


This user is offline

 

Thu, Mar 6, 2014 at 3:21:01 PM | exporting to dwg - load layers from standards

#4

ledgewood33


active

Joined: Thu, Jan 28, 2010
34 Posts
No Rating


how do I create an "export layer file (*.txt)" based on my office standards layering system


This user is offline

 

Thu, Mar 6, 2014 at 4:21:02 PM | exporting to dwg - load layers from standards

#5

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 371 Votes


In 2014 (you don't say and I will not now look elsewhere)  the file is in C:\ProgramData\Autodesk\RVT 2014.  Copy that to another location, rename and edit as required then use the browse to find it.



Attached Images

129455_Capture2.PNG

This user is offline

 

Thu, Mar 6, 2014 at 4:51:17 PM | exporting to dwg - load layers from standards

#6

ledgewood33


active

Joined: Thu, Jan 28, 2010
34 Posts
No Rating


sorry about that. I am using both 2013 & 2014. so I followed the path that you provided and did not see any .txt files that are related to the export .txt. is there a specific file name that I can look for?

also is there a way to create this .txt file from autocad based on my layers that I want to use?


This user is offline

 

Thu, Mar 6, 2014 at 5:16:45 PM | exporting to dwg - load layers from standards

#7

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 371 Votes


exportlayers-dwg-AIA.txt

Do a search for that file from exployer NOT REVIT! .... You will see different ones in different places.  The location I gave is 2014.

 

I don't know how you would do it from autocad.....

 

 


This user is offline

 

Tue, May 5, 2015 at 11:48:36 AM | exporting to dwg - load layers from standards

#8

keroosheh


active

Joined: Tue, Jun 3, 2014
0 Posts
No Rating


ia can,t find this file, too



Attached Images

138916_222.jpg

This user is offline

 

Tue, May 5, 2015 at 12:58:49 PM | exporting to dwg - load layers from standards

#9

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 371 Votes


If you had read the other posts in this thread, you should have realized that the location is dependent on the Revit version you are using.  Please be respectful and include your Revit version in your question.


This user is offline

 

Thu, Jul 16, 2015 at 10:24:59 PM | exporting to dwg - load layers from standards

#10

iamian33


active
iamian33 Avatar

Joined: Tue, Nov 17, 2009
148 Posts
No Rating


The company I now work for has a well-established CAD layer standard.  I am tasked with creating settings for Revit 2015 to export our Revit work to the company's CAD layer standards.  

Is there a way to export the layer standards from a DWT/DWG file and import this into Revit through the Modify DWG/DXF Export Setup?  It needs to be a TXT file for Revit to import.  

thanks in advance

Ian


-----------------------------------

Ian Shafer

Principal Consultant

True North S&F Consultants´╗┐

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Keep .dwg Layers when exporting .rvt to .dwgPlease

Revit Building >> Technical Support

Wed, Feb 24, 2016 at 3:27:59 PM

1

Imported layers still active when exporting

Revit Building >> Technical Support

Fri, Feb 26, 2010 at 2:44:40 PM

0

DWG export: room tags to different layers

Revit Building >> Technical Support

Tue, Oct 7, 2014 at 12:27:53 PM

1

Keep layer names when exporting to DWG

General Discussion >> Revit ROI

Mon, May 13, 2013 at 12:48:10 PM

4

Revit Export to .DWG - Walls onto different layers?

Revit Building >> Technical Support

Mon, May 18, 2009 at 10:09:06 PM

2

Site Stats

Members:

1690587

Objects:

22215

Forum Posts:

151746

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 20.3525

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights