RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

193 Users Online (48 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Model text

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Jan 29, 2014 at 12:27:36 PM | Model text

#1

JoshSwear


active

Joined: Wed, Oct 21, 2009
0 Posts
No Rating


Is it possible to have model text filled in? I creat it but it shows this "bubble text" with just bold letters that are outlined and white in the middle. Best I can do on my own so far is look at it in realistic colors and it infils gray. I need it to be black when shown on no color. Is this possible?


This user is offline

 

Wed, Jan 29, 2014 at 1:59:23 PM | Model text

#2

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 45 Votes


Did you happen to check your HELP or even the properties of you model text?  If you click on your text and look at the properties you can add a material the text.  And in the material you can change the surface pattern and color, in your case you want a solid black surface pattern


This user is offline

View Website

Wed, Jan 29, 2014 at 2:02:43 PM | Model text

#3

JoshSwear


active

Joined: Wed, Oct 21, 2009
0 Posts
No Rating


I did that, nothing changed. I even changed the surface pattern and still nothing. Is it something that would need to be printed to have it show up?


This user is offline

 

Wed, Jan 29, 2014 at 2:07:05 PM | Model text

#4

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 45 Votes


No, you are not doing something right. Show me an image of you materials you assigned to your text



Attached Images

128226_Capture.JPG128226_Capture1.JPG

This user is offline

View Website

Wed, Jan 29, 2014 at 2:31:51 PM | Model text

#5

JoshSwear


active

Joined: Wed, Oct 21, 2009
0 Posts
No Rating


same as yours, I even tried the add a cut pattern as shown in the picture incase the view was cutting through it and nothing.



Attached Images

128228_Untitled.jpg

This user is offline

 

Wed, Jan 29, 2014 at 2:33:10 PM | Model text

#6

JoshSwear


active

Joined: Wed, Oct 21, 2009
0 Posts
No Rating


I found the issue. I need it to show up that color in a 2D floor plan view, not just in 3D. That is the issue.


This user is offline

 

Wed, Jan 29, 2014 at 2:39:57 PM | Model text

#7

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 45 Votes


So you fixed the problem then?  There is still no issue from 3D to 2D it still works.  The image in the last post was a 3D and the one in this post is 2D.  Model text is 3D so it will show up everywhere.



Edited on: Wed, Jan 29, 2014 at 8:40:32 AM

Attached Images

128230_Capture.JPG

This user is offline

View Website

Wed, Jan 29, 2014 at 2:45:48 PM | Model text

#8

JoshSwear


active

Joined: Wed, Oct 21, 2009
0 Posts
No Rating


Then no the issue isn't fixed. It shows up in 3D, not in 2D for me.


This user is offline

 

Wed, Jan 29, 2014 at 2:58:52 PM | Model text

#9

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 45 Votes


What Revit version? Do you have all of the updates installed?  Can you attach an image of your material settings like I asked before? 


This user is offline

View Website

Wed, Jan 29, 2014 at 3:03:27 PM | Model text

#10

JoshSwear


active

Joined: Wed, Oct 21, 2009
0 Posts
No Rating


nevermind I figured it out. I had multiple views named the same and one of the settings had it turned off. Thank you.


This user is offline

 

Wed, Jun 29, 2016 at 4:03:18 PM | Model text

#11

iamian33


active
iamian33 Avatar

Joined: Tue, Nov 17, 2009
148 Posts
No Rating


Hi.

I found this thread and am having the same issue, but I cannot find "...settings had it turned off" (these settings).  My model text shows fine in the family editor but not in the plan view of my building model.  

I have the properties for the material set as noted above, but I cannot make the model text solid.  What am I missing?

Ian



Attached Images

146220_Capture1.JPG146220_Capture2.JPG146220_Capture3.JPG

-----------------------------------

Ian Shafer

Principal Consultant

True North S&F Consultants´╗┐

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Model text subtractions

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jan 15, 2009 at 6:33:33 PM

5

missing text

Revit Building >> Technical Support

Thu, Dec 19, 2019 at 9:35:19 PM

2

inaccurately displayed model text

Revit Building >> Technical Support

Fri, May 11, 2012 at 8:39:20 AM

1

Self-Illuminated Model Text

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jul 28, 2008 at 10:56:01 AM

1

Text formatting (bullets & indents)

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jun 12, 2008 at 1:49:15 AM

1

Site Stats

Members:

1706669

Objects:

22264

Forum Posts:

151786

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.8043

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights