RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

198 Users Online (88 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Tagging 2 rooms with the same tag/area

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Mon, Nov 18, 2013 at 8:08:43 PM | Tagging 2 rooms with the same tag/area

#1

masseya


active

Joined: Wed, Oct 9, 2013
7 Posts
No Rating


I'm working on a project where I'm running an open corridor through a large open room and I used a room separation line to demarcate the corridor.  This splits the room in two though, and I want to tag both parts with the same tag so that the area totals up as one area.  Is there any way to do this?

Thanks,

Alan


This user is offline

 

Mon, Nov 18, 2013 at 8:26:06 PM | Tagging 2 rooms with the same tag/area

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 349 Votes


It isn't really one area - is it?

I suggest you give it a subset.... 100N, 100S or 100a, 100b or don't really take the corridor through it.


This user is offline

 

Mon, Nov 18, 2013 at 9:05:12 PM | Tagging 2 rooms with the same tag/area

#3

masseya


active

Joined: Wed, Oct 9, 2013
7 Posts
No Rating


We're still in pre-design moving into SD and at this point we're treating it as one space.  Our firm is just getting into using Revit for the early planning stages so we're trying to figure out how to get revit to work for us as we'd like to use it.  


This user is offline

 

Mon, Nov 18, 2013 at 9:18:18 PM | Tagging 2 rooms with the same tag/area

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 349 Votes


Well then, I would treat it as one space - without a corridor dividing it- just define the corridor in 2D as passing through it.


This user is offline

 

Mon, Nov 18, 2013 at 9:19:21 PM | Tagging 2 rooms with the same tag/area

#5

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 43 Votes


One thing I see people just starting out using Revit is them trying to force Revit into doing things the way they use to do them.  I'm not saying thats what you are doing, just a heads up that you will most likely have to change your way of thinking when it comes to Revit and do what revit wants in certain aspects.


This user is offline

View Website

Mon, Nov 18, 2013 at 9:25:48 PM | Tagging 2 rooms with the same tag/area

#6

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 349 Votes


Revit will allow you to have two rooms with the same name and number..... but I don't encourage that in this application but go ahead.

 

It will just not total as one space.



Edited on: Mon, Nov 18, 2013 at 3:26:45 PM

This user is offline

 

Mon, Nov 18, 2013 at 9:26:40 PM | Tagging 2 rooms with the same tag/area

#7

masseya


active

Joined: Wed, Oct 9, 2013
7 Posts
No Rating


Re: WWHub

so you're suggesting using model lines instead of room separation lines.  I think that'll actually work pretty well.

Re: Teafoe5

Exactly, we're trying to figure out where things will work as is and where we'll have to change the way we think about things.  It's going to just be a long process of trial and error I suppose.

Thank you both for your input.

Alan


This user is offline

 

Thu, Nov 21, 2013 at 2:11:44 AM | Tagging 2 rooms with the same tag/area

#8

dingohot


active
dingohot Avatar

Joined: Mon, Mar 15, 2010
199 Posts
3.5 Stars: 5 Votes


If it's really neccesary. one of my posts can be helpful, i guess..

http://plevit1.blogspot.kr/2013/10/rooms-tag.html


-----------------------------------

want more?

You can get more tips at Enjoy Revit

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

tagging the surface area of a floor (revit2009)

Revit Building >> Technical Support

Wed, Mar 3, 2010 at 5:14:36 PM

2

tagging rooms in linked files

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jan 13, 2014 at 9:26:05 PM

1

How to tag multiple rooms (composing one unit) with total area?

Revit Building >> Technical Support

Thu, Dec 31, 2015 at 5:45:39 PM

4

Room Tags - Tagging all Rooms at Once??

Revit Building >> Technical Support

Mon, Sep 17, 2012 at 4:40:17 PM

3

two seperate rooms but with one room tag

Revit Building >> Technical Support

Thu, May 22, 2008 at 11:56:07 PM

3

Site Stats

Members:

1469364

Objects:

20536

Forum Posts:

150618

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.3624

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights