RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

94 Users Online (93 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Aug 29, 2013 at 11:02:21 AM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#1

Brad09


active

Joined: Fri, Oct 15, 2010
4 Posts
No Rating


We are having a problem in our office with material tags. Some, but not all of them, in a view will turn to question marks in the following situations:

 

1. Just turning the "show crop region" on or off.

2. If a material has a cut profile.

3. If a material has a filled region drawn over it.

4. Lastly, sometimes setting the material tags in a view, then leaving it, and coming back to it later.

 

This is very frustrating. So much time is wasted going through and nudging all of the question marks so the material tag shows back up. Any help would be greatly appreciated.

 

Thanks,


This user is offline

 

Thu, Aug 29, 2013 at 12:05:35 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 391 Votes


Material tags can be problematic. 

 

Turning the model crop boundry off then on should never give you problems.  Turning it on after tagging when it was off will give you problems because of placement.  Turning the annotation crop on after it tags were placed when it was off will also obviously cause problems also because of placement.  Changing split views can also cause problems.  So obviously, you want your view set correctly.

 

Cut profile - The tag has to be over the material - cut profile areas either added or remaining will tag and stay tagged but if the tag pointed to an area that no longer is there, then the tag is lost.

 

Filled regions do hide materials so find away to not do that.  Edit cut profile and correct material cut patterns should solve that problem rather than drafting. 

 

I am not sure about your number 4.  I have seen instances where a plan change may move an item slightly and the tag gets lost.  I have had some other problems but I can't remember why.  Basically the biggest problem occurs when the material is no longer under the point of the tag.

 

 


This user is offline

 

Tue, Sep 3, 2013 at 3:24:31 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#3

Brad09


active

Joined: Fri, Oct 15, 2010
4 Posts
No Rating


Thanks for the response.

 

Turning the model crop boundary off does change all the material tags to question marks, for whatever reason. Any way to fix this?

 

Also, if I temporarily hide something in a view I get question marks. But if I permanantly hide an element the material tags don't change. This happens with elements that have nothing to do with the wall the tags are in. Any ideas here as well?


This user is offline

 

Tue, Sep 3, 2013 at 3:53:41 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 391 Votes


I don't understand why you are having the crop boundry problem because mine does not do this.  Even in a split view, when I turn off the crop boundry and the view becomes one, the tag moves with the element and is still correct.  Since I can't reproduce the problem, it might be an update problem.  Do you have the latest updates installed?

 

If I hide or temporarily hide an element, the tag hides with the element.  Again, update issue?

 

 

 

 


This user is offline

 

Tue, Sep 3, 2013 at 4:40:49 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#5

Brad09


active

Joined: Fri, Oct 15, 2010
4 Posts
No Rating


I'm not sure on the update, hopefully that's the solution. I will let you know.

This user is offline

 

Thu, Sep 5, 2013 at 2:21:03 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#6

Brad09


active

Joined: Fri, Oct 15, 2010
4 Posts
No Rating


Did some searching and we have the latest update, build 2, which was available back in 2011. Given that everything is current, what should I check into next?


This user is offline

 

Thu, Sep 5, 2013 at 2:32:07 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#7

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 391 Votes


You mean something like Build 20110916_2132(x64)  (Yours could be 32)Update Release 2 - Not build 2.

 

If that is the case, then I have no other suggestions.


This user is offline

 

Thu, Feb 20, 2014 at 11:53:23 PM | Revit - material tag "question marks" everywhere

#8

allREVITallthetime


active

Joined: Thu, Feb 20, 2014
0 Posts
No Rating


This issue of material tags losing their host is an ongoing and daily problem even until today (Revit 2014 update 2); It also affects material keynotes, and years on, we haven't had any luck in resolving it.  Using ;eaders helps to a small degree, but doesn't eliminate the issue.


This user is offline

 

Fri, Feb 21, 2014 at 9:10:13 AM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#9

Brad09


active

Joined: Fri, Oct 15, 2010
4 Posts
No Rating


^^^ Yea, we are still having the same issues as well. I haven't been able to find a solution yet.


This user is offline

 

Wed, Feb 26, 2014 at 3:21:16 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#10

tinapastore


active

Joined: Sat, Jan 29, 2011
0 Posts
No Rating


Hi there!I'm having the same problem with a project. In one view, all the tags made yesterday turned to question marks. It won't recognize any of the materials when you move the tag around nor load another tag when I click on material tag buttom. On another floor, I didn't experienced any problems today. It worked fine for today.On the floor above that, the tags that were already loaded in the project wouldn't even appear on the screen when I clicked on the buttom. Can anyone please, help me with that?Many thanks! 


This user is offline

 

Wed, Feb 26, 2014 at 3:32:59 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#11

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 391 Votes


This is process problems.

Moving the tag doesn't matter - you have to repoint the arrow onto the material.

 

A lot of these problems are caused by people moving objects with the disjoin button checked on the options bar.  Editing elements often causes the tag to get loast as I discussed earlier.


This user is offline

 

Wed, Aug 27, 2014 at 5:46:30 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#12

pcarcort


active

Joined: Thu, Nov 6, 2008
1 Posts
No Rating


It's easier than you mind.

Just change the detail level to medium in plan view.

That's all


This user is offline

 

Thu, Aug 28, 2014 at 12:01:55 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#13

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 391 Votes


pcarcort,

 

Can you please elaborate?  When our material tags are lost, the view is already medium.  Your answer doesn't seem to address the real problem.

 


This user is offline

 

Wed, Sep 13, 2017 at 9:26:13 PM | Revit 2012 - material tag "question marks" everywhere

#14

develocon


active
develocon Avatar

Joined: Wed, Nov 19, 2008
8 Posts
No Rating


just wanted to post that this is still an issue in version 2017.also a problem when you change a material in a family that the tag does not update, it still shows the old material.If I nudge the tag, it then updates.considering Revit is supposed to be an abreaviation for Revise Instantaniosly. I would love it if they fixed this.

This a very big, potentially very expensive BIM problem. If I can't rely on my tags how can I convince staff to use them instead of text.


This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

"auto" open in Revit 2012, when you have both 2012 and 2013

Revit Structure >> Technical Support

Sun, Jul 12, 2015 at 4:52:17 PM

5

"Tag by category" of Architectural Column in Plan

Revit Building >> Technical Support

Thu, Apr 16, 2009 at 2:45:20 PM

0

Section marks w/ SIM

Revit Structure >> Technical Support

Thu, Feb 23, 2017 at 12:37:36 PM

14

Duplicate Marks on Door Tags

Revit Building >> Technical Support

Thu, Dec 4, 2014 at 2:08:04 AM

7

Structural Framing "Summary" Schedules on Revit 2014

Revit Structure >> Technical Support

Thu, Nov 14, 2013 at 9:02:05 AM

2

Site Stats

Members:

2010688

Objects:

22931

Forum Posts:

152200

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.7276

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights