RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

224 Users Online (84 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Cutting a Column for Different Phases?

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Jul 3, 2013 at 1:19:15 AM | Cutting a Column for Different Phases?

#1

Richo


active

Joined: Sun, Oct 31, 2010
10 Posts
No Rating


I'm doing the construction storey for an apartment building and it involves building on top of an existing basement with existing columns/beams etc. The columns were built originally to protrude up and out of the slab (I'm guessing for futurue construction like now) by 200-400mm. I'm modelling this in Revit and for the first time using Phases, and just simple 'Existing' and 'New Construction'.

 

When it comes to construction in real life these columns which protrude will be cut down to a certain level to make way for a new slab and some extra structural support. I am wondering if Revit is able to have it so I can have the columns in Existing Phase protruding out as they are, but when I want to go show the New Construction Phase the columns are shown to be cut down to the desired level?


This user is offline

 

Wed, Jul 3, 2013 at 1:20:26 AM | Cutting a Column for Different Phases?

#2

Richo


active

Joined: Sun, Oct 31, 2010
10 Posts
No Rating


I'm using Revit Architecture 2013


This user is offline

 

Wed, Jul 3, 2013 at 2:05:30 AM | Cutting a Column for Different Phases?

#3

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 45 Votes


Create 2 columns on the existing phase. One will go from the base to where it will be cut down to (demolished) the other will go from the demolished point to the existing top which will be demolished

 


This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Capabilities to isolate phases

General Discussion >> Wishlist

Tue, Nov 28, 2006 at 11:43:02 AM

2

Demo Plan with multi phases

Community >> Newbies

Tue, Jul 28, 2015 at 12:34:43 PM

1

Showing multiple phases in one viewport

General Discussion >> Revit Project Management

Wed, Jun 17, 2009 at 1:02:56 AM

1

Adding a floor around precast columns

Revit Building >> Technical Support

Wed, Sep 21, 2005 at 8:37:50 PM

1

3D View of Phases

Revit Building >> Technical Support

Thu, Feb 24, 2005 at 11:51:44 PM

1

Site Stats

Members:

1771639

Objects:

22438

Forum Posts:

151914

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.1547

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights