RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

185 Users Online (184 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Revit Architecture 2013 - Decal Tool not functioning

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Jun 18, 2013 at 2:12:32 PM | Revit Architecture 2013 - Decal Tool not functioning

#1

adamcstoeckle


active

Joined: Thu, Jun 6, 2013
1 Posts
No Rating


Everytime I click on the "Decal" Tool, the ribbon changes for less than a second to the "Modify | Decal" dialogue and then goes back to normal (no active tools). This is apparently only a problem in the model I'm working with as I was able to use the decal tool in a basic, new project. I've tried the following:

- Clicking on the decal tool while in different types of views (3D, plan, elevation, etc.)

- Deleting all decal types and adding new ones

- Using the decal on other's computers who are working on the same project

- Setting my work plane before clicking on the decal tool

- Restarting Revit

- Auditing the file

 

Has anyone ever had this issue or does anyone have any potential solutions? Thanks!


This user is offline

 

Tue, Jun 18, 2013 at 2:14:24 PM | Revit Architecture 2013 - Decal Tool not functioning

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 388 Votes


Do you have all of the updates installed?  << Always the first place to check on something like this.


This user is offline

 

Sun, Jan 12, 2014 at 3:47:28 PM | Revit Architecture 2013 - Decal Tool not functioning

#3

TKHill


active

Joined: Tue, Apr 22, 2008
0 Posts
No Rating


I'm having the same issue in Revit 2013 - and yes, my software is up to date.  The decals were working last year, so maybe one of the softeware updates is the problem.


This user is offline

 

Mon, Jan 13, 2014 at 4:30:21 AM | Revit Architecture 2013 - Decal Tool not functioning

#4

ME12RAJ


active

Joined: Thu, Nov 7, 2013
0 Posts
No Rating


Check the File location, and file type and size as well. I recomend you not to use files much larger than 100Kb.

Try to use Jpg, Bmp and Png format files


This user is offline

 

Mon, Jan 13, 2014 at 10:18:31 PM | Revit Architecture 2013 - Decal Tool not functioning

#5

TKHill


active

Joined: Tue, Apr 22, 2008
0 Posts
No Rating


Thanks for the advice, however, the file locations are correct and the average file size is 50kB.  Also the decals used to work in this project - I just wanted to re-apply a couple of them.

Further investigation indicates the problem is project specific as my "place decal" command works in other projects, so maybe an error or a bug in this particular project.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Revit Architecture 2009 Decal tools

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jul 25, 2008 at 8:34:10 AM

6

Decal borders in 2013

Revit Building >> Technical Support

Thu, Sep 5, 2013 at 2:11:23 PM

6

Decal Changing Sizes in Rendering

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jul 25, 2013 at 1:56:16 PM

0

using The Decal tool help

Community >> The Studio

Sat, Mar 4, 2006 at 1:53:06 PM

0

Using tools in the Systems tab - Revit Architecture 2013

Revit Building >> Technical Support

Wed, Sep 19, 2012 at 4:21:08 PM

7

Site Stats

Members:

1984954

Objects:

22874

Forum Posts:

152175

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.8133

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights