RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

134 Users Online (43 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Workflow & Implementation >> API & Third Party Apps >> 3d Studio Max import/link revit file

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Mar 19, 2013 at 6:53:44 PM | 3d Studio Max import/link revit file

#1

Jinxt3r


active

Joined: Mon, Feb 11, 2013
11 Posts
No Rating


When linking a revit project file into 3d Studio Max, is it better to use the Local file or the Central file?  and why?

I need to link the file instead of inserting it because the project is undergoing constant changes that need to be refelcted in my 3D studio scene.

 

Thanks.


This user is offline

 

Tue, Mar 19, 2013 at 7:01:39 PM | 3d Studio Max import/link revit file

#2

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 43 Votes


You would link the Central file as that is the file that is constantly being updated by the local files.


This user is offline

View Website

Tue, Mar 19, 2013 at 7:09:26 PM | 3d Studio Max import/link revit file

#3

Jinxt3r


active

Joined: Mon, Feb 11, 2013
11 Posts
No Rating


@ Teafoe5

That's what I was thinking, but I know from years of experience importing ACAD architecture files into 3dS that when some objects in the .dwg file are changed, they can interfere with material/modification overides in 3D max.  I am curious as to how much of an issue this is with Revit files and if it would happen more frequently with the local or the central file.


This user is offline

 

Wed, Mar 20, 2013 at 4:49:21 PM | 3d Studio Max import/link revit file

#4

alabaster2513


active
alabaster2513 Avatar

Joined: Tue, Jan 16, 2007
1009 Posts
3.5 Stars: 25 Votes


I use central files for distributed rendering, xrefs, materials, etc... if you utilize more than one instance of max network files are less of a hassle


This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

3D Studio Max 7 data exchange problem

Revit Building >> Technical Support

Wed, Apr 20, 2005 at 7:29:13 AM

2

3D Studio Max imported into Revit?

Revit Building >> Technical Support

Tue, Jul 24, 2012 at 11:22:10 AM

6

Importing from 3D Studio Max

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jan 8, 2010 at 4:00:38 PM

2

3d Studio Max

Revit Building >> Technical Support

Wed, Apr 7, 2010 at 5:25:38 PM

1

importing to viz or studio max 8 help??

Community >> The Studio

Wed, Sep 20, 2006 at 12:15:13 PM

4

Site Stats

Members:

1340115

Objects:

20229

Forum Posts:

150199

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.4103

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights