RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

250 Users Online (107 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Tips & Tricks >> RAIL - WALL BRACKET

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Mar 13, 2013 at 10:13:39 AM | RAIL - WALL BRACKET

#1

bjwson


active

Joined: Sat, Nov 25, 2006
66 Posts
2.5 Stars: 3 Votes


Hi,

I am not able to make the wall bracket touch the handrail, what am i doing wrong. pls. see attached.

i have drawn this handrail after creating stair. no matter how much i try i am not able to make the wall bracket touch the handrail correctly, WHERE ARE THESE SETTINGS TO ADJUST ?

Revit Architecture 2012

 

Thx.

W

 

 



Attached Files

This user is offline

 

Wed, Mar 13, 2013 at 12:25:32 PM | RAIL - WALL BRACKET

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 371 Votes


The bracket family is done as a balluster.  Look at your settings for that balluster.  Without opening mine, I believe the variable that needs to be changed is offset.


This user is offline

 

Thu, Mar 30, 2017 at 11:45:01 PM | RAIL - WALL BRACKET

#3

juncode


active

Joined: Fri, Apr 15, 2016
0 Posts
No Rating


I modified an exsiting baluster to make a customize bracket so it can be added to my handrail. I load it to my project but when I tried to edit my handrail adn change the "Type" to the one I created it doesn't show up. I am not sure what is the right way to do this. please help!


This user is offline

 

Wed, May 3, 2017 at 8:05:00 PM | RAIL - WALL BRACKET

#4

sllana


active

Joined: Wed, Mar 2, 2011
106 Posts
5 Stars: 2 Votes


I have the same "baluster not showing up" problem but with the one that do show up, what you have to do is set the host in the top rail with a negative offset equal to the heigth of the baluster you created.



Attached Images

154363_baluster_sets.jpg

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

rail on ramp with constant height bracket?

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jan 8, 2010 at 7:52:17 PM

1

2013 railings: top rail editing | wall hosting

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jul 29, 2013 at 2:32:46 AM

1

rail termination

Revit Building >> Technical Support

Tue, Apr 8, 2014 at 3:18:59 PM

5

Set baluster on Bottom Rail

Community >> Newbies

Thu, Mar 29, 2012 at 1:59:47 PM

4

Handrail Bracket to rotate with slope of railing

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jul 6, 2012 at 3:16:39 PM

2

Site Stats

Members:

1692328

Objects:

22218

Forum Posts:

151748

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.7827

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights