RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

231 Users Online (101 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Creating parametric (array) cabinets

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Feb 14, 2013 at 6:45:06 PM | Creating parametric (array) cabinets

#1

dnunn


active

Joined: Wed, Feb 13, 2013
2 Posts
No Rating


Hi,

So, I need to create a cabinet where I can change the how many drawers/doors are on it. I am told this is possible using revit using parametric families?

Can anyone help me with this project?

I have attached my base cabinet.

Thanks so much,

Dave



This user is offline

 

Thu, Feb 14, 2013 at 7:09:50 PM | Creating parametric (array) cabinets

#2

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 44 Votes


Yes you can create a parameter for doors and drawers.  You might find one already done here in the download section.  Otherwise you need to read Autodesk Families guide for creating families.

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=13080413 


This user is offline

View Website

Thu, Feb 14, 2013 at 7:19:21 PM | Creating parametric (array) cabinets

#3

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 197 Votes


FIRST take a look at your family, it's NOT completly parametric yet, look what happen when you flex that family....

 



Attached Images

116200_ca.png

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Feb 14, 2013 at 7:26:47 PM | Creating parametric (array) cabinets

#4

dnunn


active

Joined: Wed, Feb 13, 2013
2 Posts
No Rating


I will work at making it parametric first then...


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Is Solution to Creating a Parametric Polar Array?

Revit Building >> Technical Support

Wed, Oct 23, 2013 at 1:40:06 AM

4

Parametric Arrays

Community >> The Studio

Fri, Feb 5, 2010 at 9:19:22 AM

1

Creating furr downs above cabinets...

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jul 13, 2012 at 1:36:37 PM

3

Parametric Cabinets causing crash in RAC 2010

Revit Building >> Technical Support

Tue, Aug 11, 2009 at 6:21:18 PM

2

Centering a parametric array in a family - RAC 2009

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jul 16, 2009 at 5:10:04 PM

0

Site Stats

Members:

1472539

Objects:

21049

Forum Posts:

151012

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2872

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights