RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

52 Users Online (51 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Adding new materials to accurender library

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Jan 20, 2006 at 7:32:55 AM | Adding new materials to accurender library

#1

puzzle


active

Joined: Mon, Sep 19, 2005
217 Posts
4 Stars: 10 Votes


Is it possible to add new textures/materials to accurender. I added a colorbond bitmap into the accurender file but it doesn't show in Revit. Is there a tutorial? Puzzle

-----------------------------------

Macca

Sunshine Coast

QLD Australia

This user is offline

View Website

Fri, Jan 20, 2006 at 9:26:44 AM | RE: Adding new materials to accurender library

#2

orv


active

Joined: Sun, Oct 31, 2004
31 Posts
4.5 Stars: 7 Votes


Place jpeg/bmp in Revit rendering/materials folder. (application data/autodesk/revit_?/rendering/accurenderredist/support/material) (? is version of revit you are using) Go into revit/settings/materials. Select any material and duplicate. Give it new name In Accurender-material box select arrow Right click any existing material and select New/Default Grey Go to maps tab, and Add Go to above location and select your material OK twice and save as a User material

This user is offline

 

Sun, Jan 22, 2006 at 3:46:36 AM | RE: Adding new materials to accurender library

#3

puzzle


active

Joined: Mon, Sep 19, 2005
217 Posts
4 Stars: 10 Votes


Thanks orv Macca

This user is offline

View Website

Sun, Jan 22, 2006 at 5:16:12 PM | RE: Adding new materials to accurender library

#4

Mr Spot


site moderator|||
Mr Spot Avatar

Joined: Mon, Jan 12, 2004
2889 Posts
4.5 Stars: 93 Votes


Just to simplify. Adding a bitmap to the accurender library location does nothing. You need to create a material in accurender to then use this bitmap. For all new materials we have a separate mlib file where all custom materials are kept. This way we can ensure no materials are lost when a new release is installed. HTH.

This user is offline

View Website

Thu, Aug 30, 2007 at 5:46:07 AM | Adding new materials to accurender library

#5

stedol


active

Joined: Wed, May 16, 2007
6 Posts
5 Stars: 1 Votes


I have tried to do what orv said, get all the way through it and a access denied message apears and it will not let me create the new material using the required jpeg. HELP!

This user is offline

 

Fri, May 22, 2009 at 4:08:56 PM | Adding new materials to accurender library

#6

Tim130


active

Joined: Wed, Apr 29, 2009
15 Posts
No Rating


Is there anywhere online to download 'accurender' files?

This user is offline

 

Fri, May 22, 2009 at 4:28:15 PM | Adding new materials to accurender library

#7

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 201 Votes


Here: http://www.accustudio.com/

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Fri, May 22, 2009 at 4:35:46 PM | Adding new materials to accurender library

#8

Tim130


active

Joined: Wed, Apr 29, 2009
15 Posts
No Rating


Cheers Typhoon!

This user is offline

 

Thu, Nov 19, 2009 at 4:01:18 AM | Adding new materials to accurender library

#9

abbeydesign


active

Joined: Thu, Dec 7, 2006
6 Posts
No Rating


I need similar help, using Revit Architecture 2008 I have previosly been able to apply AccuRender images to my materials saving the results to the 'USER' folder.  when I try to do it now I get an 'Access is Denied' error message.  How do I get round this?

Attached Images

69049_OakwoodStables1.jpg

This user is offline

View Website

Thu, Nov 19, 2009 at 4:07:36 AM | Adding new materials to accurender library

#10

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 201 Votes


Maybe because you don't have rights to save in that folder, try using the ADMIN rights.....

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Nov 19, 2009 at 5:44:18 AM | Adding new materials to accurender library

#11

abbeydesign


active

Joined: Thu, Dec 7, 2006
6 Posts
No Rating


Thanks for the swift response.  windows 'User Account Control' was switched on.  I turned it off and hey presto everything works fine.  God bless Bill Gates and all who sail in him.

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Accurender materials not appearing in VIZ

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jan 21, 2008 at 5:27:44 PM

0

Accurender situation

Revit Building >> Technical Support

Fri, Mar 30, 2007 at 1:34:58 PM

4

Adding New Materials to the Render Appearance Library in RAC 2009? [ 1 2 3 ]

Revit Building >> Technical Support

Fri, Aug 8, 2008 at 6:11:21 PM

31

Accurender Plants Library

Revit Building >> Technical Support

Mon, Feb 18, 2008 at 12:21:25 PM

5

Accurender 4 material library onlien for download

Revit Building >> Technical Support

Thu, May 29, 2008 at 8:02:42 AM

0

Site Stats

Members:

1963736

Objects:

22850

Forum Posts:

152159

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.5967

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights