RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

160 Users Online (62 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Is it possible? Convert an AutoCAD 3D Object into a floor

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Sep 12, 2012 at 1:05:24 PM | Is it possible? Convert an AutoCAD 3D Object into a floor

#1

MaeDae315


active

Joined: Wed, Jun 27, 2012
4 Posts
No Rating


I am running Revit Architecture 2012.  Currently I am working on a trainstation. 

I got in the attached ACAD file from a subcontractor of the platform.  Of course I can link this file into my Revit model and it works, ok.  But, I need this 3D object to be a floor.  I need it to host benches and other platform equipment.  I also need to get the square meters from it and to schedule it.

Any ideas?



Attached Files

This user is offline

 

Wed, Sep 12, 2012 at 5:45:01 PM | Is it possible? Convert an AutoCAD 3D Object into a floor

#2

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 45 Votes


This article may be helpful for what you are trying to accomplish.

 

http://autodesk-revit.blogspot.com/2007/11/importing-3d-dwgs-into-revit.html


This user is offline

View Website

Wed, Sep 12, 2012 at 7:33:59 PM | Is it possible? Convert an AutoCAD 3D Object into a floor

#3

MaeDae315


active

Joined: Wed, Jun 27, 2012
4 Posts
No Rating


Thanks for the link.  I have actually already read this post. :-)

I have done just what the author suggests.  However, I cannot skin the model with a floor.

I can make it into a roof or add walls but no floor.  It wants to make floors within the volume.

I know I could go in an make all the families I want to host to this object into roof hosted familes, but that is silly.

Any other suggestions?  Thanks! :-)


This user is offline

 

Wed, Sep 12, 2012 at 11:31:14 PM | Is it possible? Convert an AutoCAD 3D Object into a floor

#4

quinn


active

Joined: Wed, May 14, 2008
209 Posts
No Rating


You already try sketching the floor of the profile first, then use a in-place model void to carve out the bottom of it? When your done you can group the void and floor together so they move as one.

 



Edited on: Wed, Sep 12, 2012 at 6:32:23 PM

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

2D DWG Convert to 2D Revit

Revit Building >> Technical Support

Mon, Nov 23, 2015 at 7:57:38 PM

2

How 2 convert more number of Revit (*.rvt) to AutoCAD(*.dwg) files @ a time

General Discussion >> Revit Project Management

Fri, Aug 28, 2009 at 11:40:58 AM

1

Default how to convert autocad blocks (inserts) into components (family instan

Revit Building >> Technical Support

Fri, Nov 9, 2007 at 11:12:51 PM

1

Btween program convert files

Revit Building >> Technical Support

Sun, May 21, 2006 at 10:29:41 PM

1

import acad 3d objects and convert to Revit

Revit Building >> Technical Support

Wed, May 25, 2005 at 1:48:46 AM

1

Site Stats

Members:

1779605

Objects:

22479

Forum Posts:

151940

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.6472

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights