RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

292 Users Online (133 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Generic Model turned Light Fixture not rendering

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Aug 1, 2012 at 9:46:21 PM | Generic Model turned Light Fixture not rendering

#1

KseniaEic


active

Joined: Wed, Mar 21, 2012
15 Posts
No Rating


In order to make a face-based light fixture I first made a generic model. I noticed it wasn't rendering and that the model didn't seem to understand that the family was a light fixture. I turned the Family Category and Parameters to Light Fixture but I still don't see a list of light fixtures when I go to the rendering settings and click artificial lights. When I try to render a scene no light comes from the light fixtures.

 

Any ideas what I'm doing wrong?



Attached Images

109561_Light_fixture.jpg

This user is offline

 

Thu, Aug 2, 2012 at 12:38:18 PM | Generic Model turned Light Fixture not rendering

#2

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 45 Votes


Did you actually add a light source to the family?


This user is offline

View Website

Thu, Aug 2, 2012 at 2:36:33 PM | Generic Model turned Light Fixture not rendering

#3

KseniaEic


active

Joined: Wed, Mar 21, 2012
15 Posts
No Rating


Yes I did. I had it as hemispherical pointing up and then tried spherical as well but neither are getting any light in the renderings.

In fact the drawing doesnt seem to recognize there are any there at all. It says there is one fluorescent light and I have about 50 in there.

 


This user is offline

 

Thu, Aug 2, 2012 at 2:57:59 PM | Generic Model turned Light Fixture not rendering

#4

KseniaEic


active

Joined: Wed, Mar 21, 2012
15 Posts
No Rating


Nevermind, I figured it out. I don't really understand what happened, but I had to go to a plan view, select all of the Fluorescent lights (the ones that weren't showing up) and at the top there was a pull down menu saying Light Group: Varies. I pulled down the menu and selected Fluorescent lights. I went back to my 3D view, rendering settings, Artificial lights, and then they were all shown in the Fluorescent lights category.

I tried a draft rendering and looks like the lights are working fine.

Oh computers... I don't really understand you but whatever works.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Light Fixture Families

Revit Building >> Technical Support

Fri, Nov 18, 2005 at 10:51:18 PM

1

trying to make custom light fixture w/ 2 light sources - need help

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jun 22, 2009 at 11:23:45 AM

4

Utility Light Fixture

General Discussion >> Revit Project Management

Wed, Dec 16, 2020 at 3:07:13 PM

3

Opaque light fixture not emitting light

Revit Structure >> Technical Support

Wed, Dec 18, 2013 at 9:30:34 AM

3

Light source inside the light fixture

Revit Structure >> Technical Support

Fri, Feb 22, 2013 at 1:24:32 PM

2

Site Stats

Members:

1566599

Objects:

21426

Forum Posts:

151459

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.7874

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights