RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

269 Users Online (120 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Filled Region in 3D Plumbing Family

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Jun 12, 2012 at 1:25:38 AM | Filled Region in 3D Plumbing Family

#1

Revitupyaass


active

Joined: Mon, Dec 14, 2009
1 Posts
No Rating


I have a Fire Hydrant family that is to be placed in the corner of a stair core and I want to embed an adjustable filled region showing the required clearance around the hydrant when shown in plan.

Firstly, there does not seem to be a filled region tool available in the Plumbing Family itself. So I attempted to make a filled region detail component with adjustable dimensions and shared the parameters before loading into the 3D plumbing family. However revit came up with an error saying shared detail components cannot be placed into 3D families.

I can get a static detail component family with a visibility Yes/No parameter to work, but you still need to edit the base details components dimensions and reload it into the hydrant family if you want to adjust the clearance parameters.

I there a way I can have an adjustable filled region nested into the main hydrant family?

Using Revit 2012

 

Thanks


This user is offline

 

Tue, Jun 12, 2012 at 1:47:28 PM | Filled Region in 3D Plumbing Family

#2

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 43 Votes


You can have a filled region nested into a family but it will not show up in a 3D view.


This user is offline

View Website

Tue, Jun 12, 2012 at 2:06:04 PM | Filled Region in 3D Plumbing Family

#3

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 349 Votes


Why not, in the family, create a new sub-category called Clearance (dashed linetype) and just add symbollic linework in that category?  Then this can be turned off.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Filled Region Not Moving

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jun 10, 2009 at 2:18:11 PM

1

Need Family w/ scaled Filled Region and Label

Revit Building >> Technical Support

Fri, Oct 25, 2013 at 11:44:04 AM

5

Remove Model Filled Region @ Fixtures

Revit Building >> Technical Support

Wed, Aug 15, 2012 at 9:19:33 PM

2

Detail Component / Filled Region

Revit Building >> Technical Support

Wed, Aug 19, 2009 at 3:57:44 PM

0

Deleting Types From Filled Region Families

Community >> The Studio

Tue, Sep 9, 2008 at 11:56:41 PM

10

Site Stats

Members:

1469016

Objects:

20536

Forum Posts:

150615

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.8012

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights