RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

231 Users Online (82 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 2 | 1 | 2 Next >>

Mon, Jun 11, 2012 at 9:41:20 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#1

office5280


active

Joined: Tue, Oct 21, 2008
9 Posts
No Rating


Just upgraded to REVIT 2013. The only issue i've found is some of my projects in 2012, have the stairs and railings showing through the floors/walls in revit 2013. I double checked all the visibility settings, etc. 

My workaround was to just recreate the stairs using REVIT 2013's new stair tools. (which are pretty great.) Since I already had the stair type, it was only a few minutes work and it solved the stair visibility problem.

The ralinings are still showing through the walls, and such, but I just hid them for my project. Don't know if that will work in the next project. 

 

Anyone else had this happen to them?

 

 


This user is offline

 

Tue, Jun 12, 2012 at 1:49:24 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#2

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 44 Votes


can you attach a screen shot of what is going on?


This user is offline

View Website

Tue, Jun 12, 2012 at 2:30:17 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#3

dgcad


active
dgcad Avatar

Joined: Fri, Mar 18, 2005
1231 Posts
3.5 Stars: 34 Votes


Railings showing through the walls in plan view and or 3d view ? If they are in the 'cut plane' then they will show up. Showing through a wall in a 3d view is something different altogether. Yes, screen shot please.


-----------------------------------

.

FULL 'DOWNLOAD ACCESS' to all 850+ CADclips videos for only $150

 

This user is offline

View Website

Fri, Jun 15, 2012 at 1:28:44 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#4

mccoolj


active

Joined: Wed, Dec 29, 2010
58 Posts
No Rating


Having a similar issue with slabs showing through walls in the 3d view regardless of transparency settings. The steel beams do not show through, so I would think it was a material-related issue, but I can't find it. Attached is a screenshot. Have tried overriding the slab, the walls, the materials used for each, all to no avail. Really makes it more difficult to quickly check the 3d view looking for anything out of place when stuff that should be hidden isn't....



Attached Images

107696_Revit_2013_Transparent_Walls.jpg

This user is offline

 

Fri, Jun 15, 2012 at 2:45:34 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#5

dgcad


active
dgcad Avatar

Joined: Fri, Mar 18, 2005
1231 Posts
3.5 Stars: 34 Votes


Are all these 'showing through' problems REVIT 2013 ?? I'm still officially using 2012 in production work.

-----------------------------------

.

FULL 'DOWNLOAD ACCESS' to all 850+ CADclips videos for only $150

 

This user is offline

View Website

Fri, Jun 15, 2012 at 2:48:14 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#6

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 359 Votes


mccoolj

 

Please tell us your view settings - especially discipline. 

Are the walls architectural or structural?


This user is offline

 

Fri, Jun 15, 2012 at 2:50:02 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#7

office5280


active

Joined: Tue, Oct 21, 2008
9 Posts
No Rating


as requested. screen shots attached. 

1 - the 2nd floor. Two sets of stairs are showing here on top of each other, you can see it in the "up text" at the top of the image, and in the double break line. 

2- the 3rd floor, this is really obvious, as we have the stairs showing through the floor of the roof access room. 

3- this was another error i found. two of my modeled in place famillies decided to move themselves some 30' off of the wall they were on. I had to go back in and reset the workplane to the wall face in order to fix this. Unfortunately this happened after we had already signed, sealed and sent out for prints. 

4- The fixed stairs in 2013. Like i said before all i did was recreate them. No visibility or material changes. Problem solved....Except for the railings. (but i just hid those as I called them out in another part of the project. not the way i like to work, but oh well. )



Attached Images

107701_1_-_2nd_floor.JPG107701_2_-_3rd_floor.JPG107701_3_-_Off_door_trim.JPG107701_4_-_2013_still_railings_stairs_ok.JPG

This user is offline

 

Fri, Jun 15, 2012 at 3:10:46 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#8

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 359 Votes


These kind of problems are why we never upgrade a project that has most of the CD work already done.  It is just too hard to find any glitches that may have happened.  We had a large project done in 2008 Revit and was constructed after 2010 came out and we were using that for new work.

 

So my recommendation is to only upgrade a project when there will be a real advantage.


This user is offline

 

Fri, Jun 15, 2012 at 3:23:15 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#9

mccoolj


active

Joined: Wed, Dec 29, 2010
58 Posts
No Rating


Revit Structure2013. Discipline is set to structural, walls are structural 8" masonry exterior bearing walls, floor is a structural floor (3"conc on 1" deck). Visual Style is Realistic. If I go to Graphic Display options and enable Photographic Exposure, the walls soldify appropriately. Never had to do anything with that before. I guess that's the new way in 2013??


This user is offline

 

Fri, Jun 15, 2012 at 3:28:22 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#10

mccoolj


active

Joined: Wed, Dec 29, 2010
58 Posts
No Rating


WWHUB, the architect on our job decided to use 2013, so we didn't have any choice on moving up to the new version ;-)


This user is offline

 

Fri, Jun 15, 2012 at 4:11:20 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#11

office5280


active

Joined: Tue, Oct 21, 2008
9 Posts
No Rating


I could have waited. I'll lock that idea in the back of my mind. 


This user is offline

 

Thu, Aug 23, 2012 at 4:22:51 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#12

Khuongledinh


active
Khuongledinh Avatar

Joined: Sat, Jun 5, 2010
5 Posts
1 Stars: 1 Votes


I have a problem like you too. I'm using Revit Architect 2011. In my situation, stair and railing below the floor in still visible. I can't hide the part of stairs and railing below the floor. If I hide it, I can't see stair and railing extent the floor. So does anybody give me a help?



Attached Images

110204_stairs_and_ralings.jpg

This user is offline

 

Thu, Aug 23, 2012 at 5:55:23 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#13

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 359 Votes


Turn on your floor in VG if that doesn't fix it;

... turn on the lightbulb and make sure your floor is not hidden


This user is offline

 

Thu, Aug 23, 2012 at 10:51:08 PM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#14

dgcad


active
dgcad Avatar

Joined: Fri, Mar 18, 2005
1231 Posts
3.5 Stars: 34 Votes


Are you using an underlay in the view ?

-----------------------------------

.

FULL 'DOWNLOAD ACCESS' to all 850+ CADclips videos for only $150

 

This user is offline

View Website

Fri, Aug 24, 2012 at 2:46:41 AM | FYI. Stairs showing through floors in REVIT 2013

#15

Khuongledinh


active
Khuongledinh Avatar

Joined: Sat, Jun 5, 2010
5 Posts
1 Stars: 1 Votes


I had tried many times with VG but they still doesn't work. The floor isn't hidden. The Underlay is only show visible/invisible with only opaque things in plan, so it doesn't affect stairs and rallings. 

I don't believe much with Revit's VG. Just see through my baluster and railings, there're two different results with the same VG setting



Attached Images

110234_Baluster_and_rail.jpg110234_Baluster_and_rail_1.jpg110234_Baluster_and_rail_2.jpg

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 2 | 1 | 2 Next >>



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Attaching stairs to floors

Revit Building >> Technical Support

Thu, May 25, 2006 at 4:29:47 AM

1

Stairs in plan

Revit Building >> Technical Support

Thu, Sep 27, 2007 at 7:20:16 PM

3

Floors not being cut in sections in 2013

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jan 11, 2013 at 2:44:07 PM

2

Revit Architecture 2008 Multi Level Stairs - Complex Building

Revit Building >> Technical Support

Sun, Dec 4, 2011 at 10:39:37 AM

2

Getting Stairs to be level with floors.

Revit Building >> Technical Support

Sun, Nov 25, 2012 at 6:32:15 PM

1

Site Stats

Members:

1513920

Objects:

21255

Forum Posts:

151245

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.9393

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights