RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

226 Users Online (95 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Systems >> Technical Support >> Cannot get the Mechanical-Default_Metric.rte template to load

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Jun 8, 2012 at 9:50:33 AM | Cannot get the Mechanical-Default_Metric.rte template to load

#1

Kristophon


active

Joined: Fri, Jun 8, 2012
3 Posts
No Rating


Hi Folks... Ive used Revit a bit but never started a project from scratch

When I try to start a new project and load the template Mechanical-Default_Metric.rte its doesnt load. I just get the

basic default setup whish is useless.

When I open the template itself as a .rte file I can see the mechanical disiplines but when i try to start a .rvt it wont load

Please help... i`m pulling my  hair out!

Thanks

Kris


This user is offline

 

Fri, Jun 8, 2012 at 3:33:19 PM | Cannot get the Mechanical-Default_Metric.rte template to load

#2

dgcad


active
dgcad Avatar

Joined: Fri, Mar 18, 2005
1231 Posts
3.5 Stars: 34 Votes


Kris when you say " I load the template Mechanical-Default_Metric.rte its doesnt load" makes no sense to us.

Have you gone into the REVIT 'Options' dialog box to conform that the 'Mechanical-Default_Metric.rte' is in fact the DEFAULT template file when starting a new project ? If you clcik the 'New' button you are automatically put into a project using the above specified project template file. I could be wrong but t sounds to me like your default template file is NOT what you want. You can also browse to select the correct template file as you create a new project.



Attached Images

107404_options.PNG

-----------------------------------

.

FULL 'DOWNLOAD ACCESS' to all 850+ CADclips videos for only $150

 

This user is offline

View Website

Fri, Jun 8, 2012 at 4:54:02 PM | Cannot get the Mechanical-Default_Metric.rte template to load

#3

DESIGN4BUILDING


active
DESIGN4BUILDING Avatar

Joined: Sun, Jul 2, 2006
54 Posts
3 Stars: 2 Votes


what revit v is it 2013, or what. if you look in the library do you have all the fittings show up & stuff ??


This user is offline

View Website

Fri, Jun 8, 2012 at 5:15:36 PM | Cannot get the Mechanical-Default_Metric.rte template to load

#4

dgcad


active
dgcad Avatar

Joined: Fri, Mar 18, 2005
1231 Posts
3.5 Stars: 34 Votes


Again you are using incorrect 'terminology'. What do you mean by 'when you look in the library" what library ??? In REVIT a library is just a folder on the computer. There is no actual 'library'. Any folder can be a library. A USB stick can be a library. When you use the default mechanical project template file the basic families are pre-loaded into the project and listed in the 'project browser'. If you need more families then click the 'Load Family' button and load more families.

 

If you happen to have a pirated version of REVIT Then you may not have the families. If you have a proper installation the families are pre-loaded in the template file and or organized on your PC and available for loading. Do a search on your hard drive for *.rfa files. They should be there.


-----------------------------------

.

FULL 'DOWNLOAD ACCESS' to all 850+ CADclips videos for only $150

 

This user is offline

View Website

Fri, Jun 8, 2012 at 5:20:52 PM | Cannot get the Mechanical-Default_Metric.rte template to load

#5

Kristophon


active

Joined: Fri, Jun 8, 2012
3 Posts
No Rating


thanks chaps... thats sorted it. the option dialog box wasnt filled in right

 


This user is offline

 

Fri, Jun 8, 2012 at 11:23:24 PM | Cannot get the Mechanical-Default_Metric.rte template to load

#6

DESIGN4BUILDING


active
DESIGN4BUILDING Avatar

Joined: Sun, Jul 2, 2006
54 Posts
3 Stars: 2 Votes


thats why i ask is what v, 2013 or what, 2013 should be loaded on line to get the library FOLDERS that you need or it will install with no templetes of anything. Just might be the prob. but i think he is on 12 not 13.


This user is offline

View Website

Sat, Jun 9, 2012 at 7:30:21 AM | Cannot get the Mechanical-Default_Metric.rte template to load

#7

Kristophon


active

Joined: Fri, Jun 8, 2012
3 Posts
No Rating


13 chaps


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Revit Template File from Project file .rvt to .rte

General Discussion >> Revit Project Management

Sun, Apr 28, 2013 at 6:35:39 AM

3

need help to load a rte file....

Revit Building >> Tips & Tricks

Tue, Mar 24, 2009 at 12:58:36 PM

1

Changing .rte template midstream

Revit Building >> Technical Support

Thu, Feb 14, 2008 at 7:03:47 PM

3

template (.rte) or project (.rvt) files

Revit Building >> Technical Support

Mon, Mar 20, 2006 at 9:16:44 PM

3

.Rte - View Template Settings - Reset Linked .Rvt Graphic Overrides

Revit Building >> Technical Support

Tue, Feb 10, 2009 at 8:19:03 PM

2

Site Stats

Members:

1534300

Objects:

21326

Forum Posts:

151334

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.4389

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights