RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

173 Users Online (57 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Curtain Wall queries

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Mar 13, 2012 at 4:10:37 PM | Curtain Wall queries

#1

Bobby12


active

Joined: Tue, Mar 13, 2012
10 Posts
No Rating


Hi there,

 

I'm trying to recreate this curtain wall in Revit (I've included a screen grab of a SketchUp model). The first query is relating to Attach Top/Base. My flat roof has a slight fall, so I haven't made a level that can act as a Top Constraint for the curtain wall - I hoped I might be able to Attach Top/Base. But when I do, there seems to be an outline of the original size left over. See the example I have included: I originally made the wall 1m high, then used Attach Top/Base - but as you can see, a 1m high outline remains. Perhaps this isn't a problem; it just seemed strange.

 

The second query I have relates to the grid of the curtain wall. I've tried it using both standard Curtain Wall and Exterior Glazing. I've attempted to add divisions to the glazing, and then to Equalise using the Aligned Dimension tool. But I keep getting an error relating to constraints (see attached picture). I've tried "Remove Constraints" but it doesn't seem to do anything.

 

I hope you can help. If you need any more info, I'll respond as quickly as I can.

 

Thanks in advance.



Attached Images

104143_REVIT_-_SketchUp_example.JPG104143_REVIT_-_Attach_Top_Base.png104143_REVIT_-_Attempt_to_Equalise.JPG

This user is offline

 

Tue, Mar 13, 2012 at 4:12:49 PM | Curtain Wall queries

#2

Bobby12


active

Joined: Tue, Mar 13, 2012
10 Posts
No Rating


& I forgot to add: I'm using Revit 2012.


This user is offline

 

Tue, Mar 13, 2012 at 6:46:04 PM | Curtain Wall queries

#3

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 200 Votes


You are using "Exterior Glazing" instead a "Curtain Wall", you will need to UNPIN those curtain grids



Attached Images

104151_CW1.png104151_CW2.png

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Tue, Mar 13, 2012 at 7:11:56 PM | Curtain Wall queries

#4

Bobby12


active

Joined: Tue, Mar 13, 2012
10 Posts
No Rating


Thanks very much, Typhoon. I'm just a beginner & really appreciate any guidance I can get.

 

Thanks again.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Curtain Wall Panel to Curtain Wall Door

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jun 23, 2014 at 2:32:11 PM

7

Curtain wall not cutting through moulding

Community >> Newbies

Thu, Oct 22, 2015 at 7:53:44 PM

5

Splitting a curtain wall to change the type of wall it is

Revit Building >> Technical Support

Thu, Aug 6, 2009 at 5:46:42 AM

5

Can't Put Curtain Wall Inside Stacked Wall??????? Help Needed

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jan 25, 2013 at 2:06:06 AM

4

curtain wall

Revit Building >> Technical Support

Sat, Jan 10, 2009 at 4:01:35 PM

4

Site Stats

Members:

1797643

Objects:

22518

Forum Posts:

151982

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.7256

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights