RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

206 Users Online (84 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Renderings not showing materials

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Mon, Mar 5, 2012 at 9:53:39 PM | Renderings not showing materials

#1

bhanley703


active

Joined: Mon, Oct 5, 2009
4 Posts
No Rating


I have checked all the families are showing the materials and are built properly but hen I render everything is one color including the windows.  Any idea what maybe up with this.  

I Have attached an image so you can see what I am getting.  I did it on low just to get a quick feel for the render.

 



Attached Images

103789_Render_Project_North_East.jpg

This user is offline

 

Mon, Mar 5, 2012 at 10:08:53 PM | Renderings not showing materials

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 378 Votes


You have not assigned render materials to the materials in these components.  Look for a u-tube video to help you understand this.


This user is offline

 

Mon, Mar 5, 2012 at 10:42:03 PM | Renderings not showing materials

#3

bhanley703


active

Joined: Mon, Oct 5, 2009
4 Posts
No Rating


I tried changeing the materials in the manage tab like the Youtube video said and I get the same result. 

The walls are majority stacked walls and I applied materials as I made the wall families same thing with the windows.

In the image there should be three different wall types and four different colors.  The windows should be a dark bronze color and the glass should be blue


This user is offline

 

Tue, Mar 6, 2012 at 1:08:36 PM | Renderings not showing materials

#4

gebber


active
gebber Avatar

Joined: Thu, Jan 24, 2008
144 Posts
5 Stars: 4 Votes


It looks like the render machine is not able to find the image libary

When clicking render don't you get a message material ... missing?


This user is offline

View Website

Tue, Mar 6, 2012 at 1:17:27 PM | Renderings not showing materials

#5

bhanley703


active

Joined: Mon, Oct 5, 2009
4 Posts
No Rating


No i don't get any messages.  In the 3d view it works fine I am using a camera shot to get the look we need I have looked for settings to change and can not find one.


This user is offline

 

Tue, Mar 6, 2012 at 2:25:35 PM | Renderings not showing materials

#6

bhanley703


active

Joined: Mon, Oct 5, 2009
4 Posts
No Rating


OK I FIGURED IT OUT HOORAY!!  but I feel like a bit of a dummy; i dropped the camera in a 3D view instead of a plan view.   Thanks for all the help to everyone who responded.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Object Material Not Showing

Revit Building >> Technical Support

Wed, Dec 9, 2015 at 3:05:15 PM

5

Cars not showing in renderings but showing in site plan, help hurry please

Revit Systems >> Technical Support

Fri, May 6, 2011 at 11:01:49 PM

2

Rendering was working and then it lost all the material settings.

Revit Systems >> Technical Support

Tue, Nov 3, 2015 at 5:22:01 AM

0

Showing people in renderings

Revit Building >> Technical Support

Wed, Apr 23, 2008 at 1:13:20 PM

8

Missing Materials

General Discussion >> Revit Project Management

Wed, Jun 19, 2013 at 7:22:26 PM

3

Site Stats

Members:

1823150

Objects:

22580

Forum Posts:

152007

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.3106

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights