RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

166 Users Online (50 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Auto Lock on align command

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Jan 17, 2012 at 11:35:44 AM | Auto Lock on align command

#1

JRPcad


active

Joined: Thu, Jul 1, 2010
136 Posts
No Rating


I've had a look through a few forums and can't seem to find an answer..

 

Basically I'm looking for some kind of auto lock when using the align command (especially in parametric families)

 

I've just created around 20 different window families all involving lots of mullions, I found the usual procedure of creating lots of reference planes and then aligning lines for extrusions/sweeps etc. to them. I find it really irritating that on every command I have to lock the alignment. I would much prefer if it automatically locked and if i chose to unlock it, then i could do that. I never really find myself having to unlock anything, so surely it would make much more sense if the padlock was automatically locked instead of unlocked, it would close to double my efficiency when making parametric families.

 

If anyone knows if i'm missing a tick box somewhere please let me know (it seems so logical) - I'm using Revit Architecture 2012



Edited on: Tue, Jan 17, 2012 at 5:38:00 AM

-----------------------------------

For Architectural Services visit www.jrpcad.co.uk

This user is offline

View Website

Tue, Jan 17, 2012 at 8:21:11 PM | Auto Lock on align command

#2

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 45 Votes


As far as I know and haev read there is no way to have your objects automatically lock after aligning.


This user is offline

View Website

Tue, Jan 17, 2012 at 8:29:16 PM | Auto Lock on align command

#3

dgcad


active
dgcad Avatar

Joined: Fri, Mar 18, 2005
1231 Posts
3.5 Stars: 34 Votes


A seperate 'Align and Lock' tool would definately be nice and a great time saver.

Tool bad we couldn't use Autolisp in REVIT. . . DOH !

My VB coding is pretty rusty.

 


-----------------------------------

.

FULL 'DOWNLOAD ACCESS' to all 850+ CADclips videos for only $150

 

This user is offline

View Website

Wed, Mar 7, 2012 at 3:07:46 PM | Auto Lock on align command

#4

Matcoq


active

Joined: Fri, Aug 19, 2011
5 Posts
No Rating


I want to add my voice to your wish of having that Auto Lock feature. It would just be so curse logical!!


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Copy during Align command?

Revit Building >> Technical Support

Wed, Sep 5, 2007 at 10:05:22 PM

3

endpoints not visible when using the align tool

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jul 25, 2013 at 6:15:54 AM

2

How to Apply Wood Material to a New Family Member

Community >> Newbies

Wed, Jul 8, 2009 at 9:16:55 AM

0

Family editing

Revit Building >> Technical Support

Mon, Dec 3, 2007 at 3:16:15 AM

0

How to lock family parameters in project?

Revit Building >> Technical Support

Fri, Oct 2, 2009 at 3:42:54 PM

7

Site Stats

Members:

1650290

Objects:

22097

Forum Posts:

151692

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2374

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights