RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

192 Users Online (68 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Technical Support >> Mis-aligned Origin to Origin in linked Revit Architect into Revit Structures

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Nov 17, 2011 at 7:40:45 PM | Mis-aligned Origin to Origin in linked Revit Architect into Revit Structures

#1

Lenhoksin


active

Joined: Fri, Oct 24, 2008
15 Posts
No Rating


I linked our architects drawing into our structural when we started our project a few months ago (This is our first Revit project). Everything was working fine until the last two Architetcs models. When linked these to our model (origin to origin) they come in 1 7/32" off. Their drawing has moved south.  I can't fing anything to fix this problem.  I'm new to Revit so any help would appreciated.

 


This user is offline

 

Thu, Nov 17, 2011 at 8:01:05 PM | Mis-aligned Origin to Origin in linked Revit Architect into Revit Structures

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 377 Votes


You should never have to rel-link a model - just reload it.  Origin to origin is not good unless one model was created from the other.  (Origins can be moved.)

 

If you have grids in both models, simply re-align the models..... then only reload the next time.


This user is offline

 

Thu, Nov 17, 2011 at 9:00:13 PM | Mis-aligned Origin to Origin in linked Revit Architect into Revit Structures

#3

Lenhoksin


active

Joined: Fri, Oct 24, 2008
15 Posts
No Rating


Thanks for your quick reply.  The problem is when they send us a new model it has a new file name.  Maybe I should change the new file name to the old one.  I hope it's not to late, it's 8 file names later.


This user is offline

 

Thu, Nov 17, 2011 at 9:07:19 PM | Mis-aligned Origin to Origin in linked Revit Architect into Revit Structures

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 377 Votes


File name is not a problem because Revit allows for that.  It just uses a pointer.  Mange your links and pick reload from, then pick the new file name.


This user is offline

 

Thu, Nov 17, 2011 at 9:07:39 PM | Mis-aligned Origin to Origin in linked Revit Architect into Revit Structures

#5

AbsoluteBIM


active
AbsoluteBIM Avatar

Joined: Fri, Jun 17, 2011
220 Posts
3.5 Stars: 3 Votes


this is when you use the "Reload From" option...


This user is offline

 

Fri, Nov 18, 2011 at 1:00:19 PM | Mis-aligned Origin to Origin in linked Revit Architect into Revit Structures

#6

Lenhoksin


active

Joined: Fri, Oct 24, 2008
15 Posts
No Rating


O.K.,  I opened up an old back up file that still has the original arch. linked in it but it is unloaded.  so I "reloaded from" the latest arch. file and I still get that 1 7/32" off in the north/south direction.  I am new at this, so maybe I did something along the way. it was working fine until a month ago.

What is the rule of thumb about linking revit drawings, is it, Origin to Origin or Center to Center?

Oh, By the way. Thank you guys for the quick response.


This user is offline

 

Fri, Nov 18, 2011 at 1:26:33 PM | Mis-aligned Origin to Origin in linked Revit Architect into Revit Structures

#7

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 377 Votes


The first thing to understand is that when you initial load / link anything, the center - center or origin to origin locating is used.  But that is not a fixed position.  Once loaded, anything can be moved unless pinned or otherwise constrained. 

 

So what does this mean?  Someone moved the link or you moved your model.  The solution is to move one or the other.  Previous post>> " If you have grids in both models, simply re-align the models..... then only reload the next time."


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Origin change by Architect??

Revit Structure >> Technical Support

Mon, Mar 11, 2013 at 1:58:40 PM

1

Point Clouds Origin to Origin

Revit Building >> Technical Support

Tue, Nov 8, 2011 at 5:23:30 PM

2

Origin to Origin

Revit Building >> Technical Support

Tue, Jul 5, 2011 at 1:18:16 PM

6

linking models via origin to origin problem

Revit Building >> Technical Support

Wed, Sep 30, 2015 at 3:20:09 PM

3

How do I move Model to align with linked Architect's model?

Revit Structure >> Technical Support

Mon, Sep 19, 2011 at 5:41:29 PM

5

Site Stats

Members:

1794971

Objects:

22512

Forum Posts:

151983

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.0380

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights