RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

320 Users Online (159 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Nov 16, 2011 at 9:27:46 PM | Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

#1

EndersJKE


active

Joined: Fri, Oct 16, 2009
4 Posts
No Rating


I am in need of advice, I can stumble my way though it but any help would be great, I am a structural drafter, we have a project that is a large glass atrium with some pretty complex geometries, I am more familiar with creating this sort of thing in AutoCAD 3d so thats what i did, the project is now being done in Revit 2012. Currently the roof is created as a hollow solid mass in AutoCAD, now I am needing to convert this into a Revit Roof system with beams... etc attached, any tips on good ways of doing this would be great. Thanks!


This user is offline

 

Wed, Nov 16, 2011 at 9:38:07 PM | Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 359 Votes


Ah ... expediency takes off its cloak and reveals a turtle in disguise....

 

Some of the guys in here using conceptual massing tools may be able to help you. - Cross your fingers....


This user is offline

 

Wed, Nov 16, 2011 at 10:04:27 PM | Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

#3

rkitect


active
rkitect Avatar

Joined: Thu, Dec 16, 2004
792 Posts
4 Stars: 29 Votes


Just your luck, it happens that I just made some videos of me taking a sketchup geometry and converting it into a revit mass to be used in the exact same manner. Here are the videos:

http://gibsonhh.info:8081/revit/video/ORUMass1.swf

http://gibsonhh.info:8081/revit/video/ORUMass2.swf

http://gibsonhh.info:8081/revit/video/ORUMass3.swf

http://gibsonhh.info:8081/revit/video/ORUMass4.swf

http://gibsonhh.info:8081/revit/video/ORUMass5.swf

With the outcome to date looking something like the attached image. Everything in that image is a true Revit wall, roof, glazing, etc. The hardest part is visualizing the geometry and seeing how Revit accomplishes the same thing. Let me know if you have any questions about how this process works.



Edited on: Wed, Nov 16, 2011 at 4:05:19 PM

Attached Images

99691_2011-11-161602.png

-----------------------------------

-//------------------------

Carl - rkitecsure[at]gmail.com

Need help? I'm probably in my chat room!

You fell victim to one of the classic blunders. The most famous is never get involved in a land war in asia, but only slightly less well known is this! Never go in against a Sicilian when death is on the line!

This user is offline

View Website

Thu, Nov 17, 2011 at 10:42:16 AM | Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

#4

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


"we have a project that is a large glass atrium with some pretty complex geometries" - Just for curiosity, can you post some screenshots about those "Complex Geometries"?

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Nov 17, 2011 at 2:40:45 PM | Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

#5

EndersJKE


active

Joined: Fri, Oct 16, 2009
4 Posts
No Rating


how do i post a screen shot, i tried a JPEG and its not showing up

and those videos arent playing for me for some reason...

 

Edited on: Thu, Nov 17, 2011 at 8:53:21 AM



Edited on: Thu, Nov 17, 2011 at 9:09:58 AM

This user is offline

 

Thu, Nov 17, 2011 at 3:07:39 PM | Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

#6

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 359 Votes


Some browsers are not yet supported by the RevitCITY site.  Google Chrome and Firefox later than 3.6.23 will not work.  Try an earlier version of Firefox or IE. 

 

Also make sure the image size is small enough.  I use a free screen capture program call "Screenhunter free" and it makes a ver small gif file.


This user is offline

 

Thu, Nov 17, 2011 at 3:29:01 PM | Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

#7

EndersJKE


active

Joined: Fri, Oct 16, 2009
4 Posts
No Rating




Attached Images

99719_ScreenHunter01_Nov._17_09.27.gif

This user is offline

 

Thu, Nov 17, 2011 at 6:55:14 PM | Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

#8

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


Like I told you before at the chat room, apply roof by face and wall/curtain system by face

Hope this Help



Attached Images

99742_model.png

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Nov 17, 2011 at 7:04:50 PM | Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

#9

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


Or like this



Attached Images

99744_model2.png

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Nov 17, 2011 at 8:47:17 PM | Converting AutoCAD 3d Solid in to a Revit Roof

#10

EndersJKE


active

Joined: Fri, Oct 16, 2009
4 Posts
No Rating


awesome thanks! once i get back on this project ill be sure to let you guys know how it goes, im sure ill have more questions too haha


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Converting AutoCAD ACIS Objects (3D Solid) to Polymesh Objects

Revit Systems >> Technical Support

Fri, Oct 12, 2012 at 12:31:58 PM

10

converting revit drawing into solid mass

Revit Building >> Technical Support

Fri, Aug 10, 2012 at 8:41:08 PM

2

Converting "Solidworks" files to Revit (or Autocad) format

General Discussion >> Revit Project Management

Fri, Mar 20, 2015 at 12:36:17 PM

1

Converting Revit files to AutoCAD files

Revit Building >> Technical Support

Wed, Sep 15, 2010 at 7:09:17 PM

3

Converting Autocad Layers to Standard Revit Linework

Revit Building >> Technical Support

Fri, Nov 22, 2013 at 7:11:14 AM

3

Site Stats

Members:

1512518

Objects:

21254

Forum Posts:

151239

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.3364

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights