RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

163 Users Online (54 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> General Discussion >> Revit Project Management >> Electrical Elements Moving around

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Sep 14, 2011 at 4:52:16 PM | Electrical Elements Moving around

#1

dcondron


active

Joined: Wed, Sep 14, 2011
1 Posts
No Rating


I have been use revit MEP 2011 a short time and my data and electrical families sometimes move to a corner and also jump up or down up to 100'.  does any one know why this is happening and more importantly how to stop it from happening.  I am pretty sure that it happens becuase of the arch. link file changing but still need help stoping it. 


This user is offline

 

Fri, Sep 16, 2011 at 5:28:39 PM | Electrical Elements Moving around

#2

jlights


active

Joined: Tue, Dec 18, 2007
146 Posts
3 Stars: 2 Votes


Are all your families moving around randomly (some up, some down, etc.), or are they remaining in the same relationship to one another, but not relating to the building properly? If it's random movement, I have no idea what would cause that.

If it's the case that the families are all offset from the building in the same direction and distance, there are a couple of things you can look at to see what might be happening. It sounds like this might be happening when the architectural background is updated. If so, perhaps the wrong coordinates were used (origin to origin rather than center to center, perhaps) when the background was updated. If so, delete the architectural link, re-insert it on Insert > Revit Link with the right coordinate position. If that doesn't do it, check to see whether the architect has changed the levels and grids.

Hope this helps.


-----------------------------------

jlights

This user is offline

View Website

Wed, Dec 31, 2014 at 7:44:09 PM | Electrical Elements Moving around

#3

BerlyW


active

Joined: Mon, Dec 29, 2014
0 Posts
No Rating


Were you ever able to figure this out? I've just encountered this exact problem myself and it is very frustrating. It seems like some sort of strange glitch. I've been drawing in Revit for over eight years and I've never run into this prior to my current project.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Electrical components moving when reloading arch model

Revit Systems >> Technical Support

Mon, Jan 5, 2015 at 3:01:02 PM

2

Electrical Systems Problem

Revit Building >> Technical Support

Thu, Nov 3, 2016 at 12:10:33 PM

1

How do you reassociate elements to other levels without them moving???

Revit Building >> Technical Support

Sat, Sep 23, 2017 at 2:30:17 PM

11

Locking electrical components to host

Revit Systems >> Technical Support

Wed, Mar 31, 2010 at 8:18:03 PM

8

Roomtags keep moving in wall sections

Revit Building >> Technical Support

Tue, May 8, 2007 at 11:39:49 PM

3

Site Stats

Members:

1632442

Objects:

22066

Forum Posts:

151652

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2749

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights