RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

193 Users Online (83 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Community >> Newbies >> Room bounding in a dormer.

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Sep 2, 2011 at 8:59:04 PM | Room bounding in a dormer.

#1

dsmelcer1234


active

Joined: Mon, Aug 8, 2011
16 Posts
No Rating


I have a dormer and I cut the main roof out of the dormer using the dormer opening tool. But when I pace a room, the top extents are still attaching themselves to the cut out rafters or the opening itself instead of the actual room as it should. Any help would be appreciated.



Attached Images

96860_Untitled.jpg

This user is offline

 

Sat, Sep 3, 2011 at 3:16:47 PM | Room bounding in a dormer.

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 356 Votes


Your problem is probably the room bounding of the main roof.  How did you create that? 

I would use two sepearate sketches.


This user is offline

 

Sun, Sep 4, 2011 at 3:43:23 AM | Room bounding in a dormer.

#3

dsmelcer1234


active

Joined: Mon, Aug 8, 2011
16 Posts
No Rating


I am not in front of my computer this work weekend, but I made the roof with the standard sketch method with lines (did not use pick wall) the front part of this roof will be used for room bounding in a 2story great room. It seems that revit should be smart enough to know if there is a hole in the roof then to not count a void as room bounding. I'll attach the rvt file when I get back to my computer. Thank you for your time.

This user is offline

 

Sun, Sep 4, 2011 at 12:38:45 PM | Room bounding in a dormer.

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 356 Votes


You really didn't answer but it sounds like you did one roof and used a void, then created the dormer.  Correct?


This user is offline

 

Sun, Sep 4, 2011 at 1:09:58 PM | Room bounding in a dormer.

#5

dsmelcer1234


active

Joined: Mon, Aug 8, 2011
16 Posts
No Rating


Sorry, I am a noob. I created the main roof first. Then created the dormer walls and roof. Then selected the dormer opening tool and it allowed me to pick around the dormer roof and walls. Then I placed the room but the room boundary acts as if there is no dormer opening in the main roof. Should I use a void or a different type of opening for the cut n the main roof. Can anyone else test and see if A room boundary does not respect a dormer opening similar to my setup?

This user is offline

 

Fri, Jun 28, 2013 at 3:45:09 AM | Room bounding in a dormer.

#6

WGS84


active

Joined: Fri, Jun 28, 2013
1 Posts
No Rating


Hi this is Max,

 

I'm having the exact same problem. Is there a workaround?


This user is offline

 

Fri, Nov 8, 2013 at 8:45:43 PM | Room bounding in a dormer.

#7

purgeme2


active

Joined: Tue, Jul 5, 2011
5 Posts
No Rating


Anyone got any answers? I am having the same issue, the dormers will not even recognize room separation lines.


This user is offline

 

Fri, Nov 8, 2013 at 8:57:00 PM | Room bounding in a dormer.

#8

purgeme2


active

Joined: Tue, Jul 5, 2011
5 Posts
No Rating


I just turned of roof room bounding, now room seperation lines pick up the dormers, hence the windows now assocaite with a space in the window schedule.  Hope that helps someone else out.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Room boundaries in dormer opening

Revit Building >> Technical Support

Wed, Aug 22, 2018 at 2:57:04 PM

3

room bounding problem

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jul 28, 2017 at 9:03:50 AM

13

Ceiling not bounding room

Revit Building >> Technical Support

Wed, Oct 6, 2010 at 9:01:35 PM

1

Room Bounding - Room area changes, then changes back for no reason!

Revit Building >> Technical Support

Wed, Apr 28, 2010 at 11:22:40 PM

3

Room Bounding Families

Revit Building >> Technical Support

Wed, Mar 31, 2010 at 10:35:10 PM

3

Site Stats

Members:

1473728

Objects:

21054

Forum Posts:

151017

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.6335

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights