RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

185 Users Online (73 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Technical Support >> How do I modify building pad in Revit Structure 2012?

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Aug 18, 2011 at 6:47:38 PM | How do I modify building pad in Revit Structure 2012?

#1

structuresguy


active

Joined: Tue, May 6, 2008
102 Posts
5 Stars: 1 Votes


Ok, so I have a site with sloping soil profile, so we created a toposurface to represent the proper grade elevations.  Then we used the building pad tool to cut out the building footprint.  So far, so good.  Well, now we need to edit the building footprint, but when I select the pad, there is no option to edit it.  I searched the help file, and it says to select the pad and then go to teh Pads tab on the modify ribbon.  Only one problem.  There is NO pads tab.  Not on modify, and not on the arch/site ribbon either.  I also can't even see any of the instance properties of the pad, nor can i bring up the type properties either.  It's like all this functionality has been disabled.

 

So how am I supposed to edit my building pad now?  It is a large building, and I don't want to have to delete and redraw it every time I need to make a slight change.

 

Thanks.


This user is offline

 

Thu, Aug 18, 2011 at 6:52:31 PM | How do I modify building pad in Revit Structure 2012?

#2

structuresguy


active

Joined: Tue, May 6, 2008
102 Posts
5 Stars: 1 Votes


Here are screen caps of my architect/site ribbon and my modify ribbon, when I have the building pad selected, so you can see what tools are available to me. 



Edited on: Thu, Aug 18, 2011 at 1:55:30 PM

Attached Images

96249_modify_ribbon.jpg96249_site_ribbon.jpg

This user is offline

 

Thu, Aug 18, 2011 at 6:55:11 PM | How do I modify building pad in Revit Structure 2012?

#3

structuresguy


active

Joined: Tue, May 6, 2008
102 Posts
5 Stars: 1 Votes


And here is the properties dialog attached.



Edited on: Thu, Aug 18, 2011 at 1:55:45 PM

Attached Images

96250_site_properties.jpg

This user is offline

 

Thu, Aug 18, 2011 at 7:35:49 PM | How do I modify building pad in Revit Structure 2012?

#4

AbsoluteBIM


active
AbsoluteBIM Avatar

Joined: Fri, Jun 17, 2011
220 Posts
3.5 Stars: 3 Votes


make sure your selecting the buliding pad and not the topography created by your builidng pad. I've attached two pictures, the first shows the topography selected and no options appear. The second picture shows the pad selected and 'edit boundry' appears on the ribbon.



Attached Images

96253_Untitled.png96253_Untitled2.png

This user is offline

 

Fri, Aug 19, 2011 at 1:01:58 AM | How do I modify building pad in Revit Structure 2012?

#5

structuresguy


active

Joined: Tue, May 6, 2008
102 Posts
5 Stars: 1 Votes


Man, that is exactly what I am doing.  when I hover the mouse over the pad, the overall topo highlights.  I then use the TAB key to cycle through what I can select.  when the pad highlights, I select it.  But I sure don't get that "edit boudary" option.  I don't know if it matters, but my pad is set into the topo, not above it likes yours.  I am at home now, so can't check it out.  Thanks for replying.  Frustrating to see it working on other people's versions.  Guess I will have to create a service ticket with autodesk.


This user is offline

 

Fri, Aug 19, 2011 at 1:03:08 PM | How do I modify building pad in Revit Structure 2012?

#6

AbsoluteBIM


active
AbsoluteBIM Avatar

Joined: Fri, Jun 17, 2011
220 Posts
3.5 Stars: 3 Votes


I really think that your just not selecting the pad. the screen shot you included of the properties menu clearly shows that you are selecting the topography. It doesn't matter if its above or below the surface, i just did that for illustrative purposes. Try turning off topography in your visibility graphics, this should help isolating the pad.



Attached Images

96286_Untitled.png

This user is offline

 

Fri, Aug 19, 2011 at 6:42:50 PM | How do I modify building pad in Revit Structure 2012?

#7

sattoji


active

Joined: Thu, Mar 15, 2007
17 Posts
No Rating


I had this problem recently and I think it is just your visibility settings - pads are under the Site category and I often have this turned off in my plans and 3d views. Try checking your visibility setting, and if that doesn't work I know you can cut a section and select it in that. Your edit options should appear once you can select it.


-----------------------------------

MacBook Pro 2.66 GHz Intel Core i7 running Windows 7 Pro 64-bit on Parallels 6

This user is offline

 

Fri, Aug 19, 2011 at 9:50:24 PM | How do I modify building pad in Revit Structure 2012?

#8

mbsteve


active
mbsteve Avatar

Joined: Fri, Sep 22, 2006
759 Posts
4 Stars: 12 Votes


I usually end up going to a section to select the pad, then you should be able to edit its shape. Pads are one of the worst features in revit. often you may end up with little earth dams covering doors and such very annoying.


This user is offline

 

Mon, Aug 22, 2011 at 10:15:25 PM | AbsoluteBIM

#9

structuresguy


active

Joined: Tue, May 6, 2008
102 Posts
5 Stars: 1 Votes


Quoting AbsoluteBIM from 2011-08-19 08:03:08

"

I really think that your just not selecting the pad. the screen shot you included of the properties menu clearly shows that you are selecting the topography. It doesn't matter if its above or below the surface, i just did that for illustrative purposes. Try turning off topography in your visibility graphics, this should help isolating the pad.

"

 

Wow, I am glad you pointed that out.  You were right, i had the pad turned off since I had the "site" category off, and only was showing the Topo category.  Guess I never realized that pads were site, not topo category.

Thanks very much.



Edited on: Mon, Aug 22, 2011 at 5:16:07 PM

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Building Pad Problem

Revit Building >> Technical Support

Thu, Dec 20, 2012 at 9:51:08 PM

7

Building Pad for cantilever building

Revit Building >> Technical Support

Fri, Dec 21, 2012 at 12:33:52 AM

4

Building Pad Schedule

Revit Structure >> Technical Support

Wed, Apr 23, 2008 at 4:12:39 PM

0

Topo hatch disappear under building pad

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jan 27, 2014 at 2:27:53 PM

4

Building Pad Altering My Topography Surface

Revit Building >> Technical Support

Wed, Nov 30, 2011 at 6:01:59 PM

2

Site Stats

Members:

1474193

Objects:

21057

Forum Posts:

151021

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 3.7444

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights