RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

252 Users Online (97 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Jun 10, 2011 at 12:45:41 PM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#1

keyaggie


active

Joined: Tue, Mar 20, 2007
50 Posts
No Rating


I cannot load a profile family for a wall sweep.  First there is no  to load  a new family  while in the properties.  I tried loading the family while in 'place a component'  and' model in place'.  The first gives me the message 'cannot load, must choose family of the same category'.  The second loads the family, but it does not show up when i try to change the profile in the wall sweep.

Is this a 2012 problem?


This user is offline

View Website

Fri, Jun 10, 2011 at 1:01:20 PM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 200 Votes


I don't have any problem in both cases



Attached Images

93486_SWEEP1.png93486_SWEEP2.png

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Fri, Jun 10, 2011 at 1:28:13 PM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#3

keyaggie


active

Joined: Tue, Mar 20, 2007
50 Posts
No Rating


I cannot figure it out.  I went into 2011 and had no problem loading the profiles.

I think it has to do with having the hardware acceleration on/off.  Other wierd stuff was happening when i had it on: like I could not select a family (door, window) and of course the realistic view would work, but when I turn it off all is good with the exception of the realistic view not working.

So I turned the hardware acceration off and opened the file again and easily loaded the profile and no problems.

can't say I am loving 2012. 


This user is offline

View Website

Fri, Jun 10, 2011 at 1:35:15 PM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#4

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 200 Votes


I turned off the "Hardware Acceleration", create a new file and did exactly the same thing, no problems....

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Fri, Jun 10, 2011 at 2:23:28 PM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#5

keyaggie


active

Joined: Tue, Mar 20, 2007
50 Posts
No Rating


does the 'realistic' view setting work with it off for you?  not me.


This user is offline

View Website

Fri, Jun 10, 2011 at 2:30:51 PM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#6

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 200 Votes


No

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Sat, Jun 11, 2011 at 7:22:25 AM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#7

vector23



vector23 Avatar

Joined: Sun, Apr 23, 2006
265 Posts
2 Stars: 16 Votes


Typhoon- maybe you wouldn't mind helping me figure out

why i cannot post images with my replies.. also i can

only post comments to the gallery around 3 times out of 10..

images to the forum about 1 time out of 20.. it seems like

i started having these problems about the time my account

was messed with- but i have no idea if that actually had

anything to do with it.. of course i know exactly how to

post an image properly- i've been doing it here for 5 years..

i'm thinking maybe some of those revit city bugs may have

gotten into my account somehow- i don't know.. any ideas

would be greatly appreciated.. 

 

 

 

 


This user is offline

 

Sat, Jun 11, 2011 at 10:43:22 AM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#8

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 200 Votes


Well, like you can see I don't have any problem with that issue, maybe because the browser I use (Firefox 3.6.17).

WWhub told you once this: "The rules for the size of attached images is shown when you attach them.  Anything larger will not attach.  Small jpg or gif files are preferred.

Another issue for posters is that our site does not yet support Google Chrome or the latest edition of Firefox.  The site owners are working on this."

Maybe that's the problem you have.


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Sat, Jun 11, 2011 at 6:24:54 PM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#9

vector23



vector23 Avatar

Joined: Sun, Apr 23, 2006
265 Posts
2 Stars: 16 Votes


yeah maybe revit city can just keep telling me over and over that i'm not reading the attachment file size limit and i'll just keep telling them that i've been attaching images for the last five years and i know how it works.. and while we are at it we can just blow a historic opportunity to make something important out of revit city by acting like this to each other.. time to wake up maybe..


This user is offline

 

Sat, Jun 11, 2011 at 6:30:36 PM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#10

vector23



vector23 Avatar

Joined: Sun, Apr 23, 2006
265 Posts
2 Stars: 16 Votes


BTW Typoon- i don't really think many users CARE about "chrome" or "foxfire" and i think we all have more important things to do than push the site owners to be "working on this".. this forum software has enough problems without that kind of crap..


This user is offline

 

Sat, Jun 11, 2011 at 6:50:00 PM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#11

vector23



vector23 Avatar

Joined: Sun, Apr 23, 2006
265 Posts
2 Stars: 16 Votes


if any third-party browser is not intelligent enough to access a web site on its own- then it makes no sense to expect a webmaster to modify their site to accommodate it.. that's like the people who keep hounding autodesk to make revit run on some variation of the old UNIX..



Edited on: Sat, Jun 11, 2011 at 1:52:40 PM

This user is offline

 

Sat, Jun 11, 2011 at 8:20:42 PM | Revit 2012 having trouble loading profile family for wall sweep

#12

vector23



vector23 Avatar

Joined: Sun, Apr 23, 2006
265 Posts
2 Stars: 16 Votes


they tamper with my account Typhoon- you know it and i know it..


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Dumb beginner problem loading wall sweep profile

Revit Building >> Technical Support

Sun, Jul 9, 2006 at 12:05:12 PM

2

Profile uploading for model in-place component sweep

Revit Building >> Technical Support

Sun, Oct 21, 2012 at 11:28:14 AM

1

Is it possible to Extrude a 2-D profile as a sweep in a Revit 2016 LT project?

Revit Building >> Technical Support

Sat, Dec 12, 2015 at 9:58:54 PM

2

Wall Sweep profile family problem

Revit Building >> Technical Support

Tue, Oct 2, 2012 at 11:41:22 PM

3

Problem loading profile for slab edge sweep.

Revit Building >> Technical Support

Mon, Oct 22, 2007 at 1:04:06 PM

2

Site Stats

Members:

1652057

Objects:

22101

Forum Posts:

151693

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 8.3897

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights