RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

247 Users Online (120 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Performance lag with Type Selector

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Feb 4, 2011 at 1:04:55 PM | Performance lag with Type Selector

#1

Dgodfrey


active

Joined: Mon, Jul 4, 2005
137 Posts
4 Stars: 4 Votes


Using Revit 2010 and recently noticed a long delay when accessing the type selector pull down. The first few times seem normal but then it starts to take longer and longer (30 seconds or more) and eventually it just stalls out with no action. Any suggestions of why this might be happening?

This user is offline

 

Fri, Feb 4, 2011 at 2:33:07 PM | Performance lag with Type Selector

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 371 Votes


Are you talking about a family type or the family selection?

How many families do you have loaded in your project?  How many of those should be purged?


This user is offline

 

Fri, Feb 4, 2011 at 2:48:11 PM | Performance lag with Type Selector

#3

Dgodfrey


active

Joined: Mon, Jul 4, 2005
137 Posts
4 Stars: 4 Votes


It's the individual Elements of the family. e.g. If I want to swap out one size window for another, it churns for a long time. If I swap it using the Element Properties, it's fine. I will purge some families and see if it's noticable. It just started doing this without a lot of warning and every file seems to have the problem.

This user is offline

 

Fri, Feb 4, 2011 at 3:04:47 PM | Performance lag with Type Selector

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 371 Votes


Are these windows in groups?  If so, then that is your answer

 


This user is offline

 

Fri, Feb 4, 2011 at 3:26:07 PM | Performance lag with Type Selector

#5

Dgodfrey


active

Joined: Mon, Jul 4, 2005
137 Posts
4 Stars: 4 Votes


No they're not and it's not just windows, that was just an example. It's anytime I open the type selection drop down.

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

TYPE SELECTOR for ramps and stairs

Revit Building >> Technical Support

Thu, May 3, 2007 at 7:46:53 AM

2

loaded families not visible in type selector

Revit Building >> Technical Support

Sun, May 3, 2009 at 6:30:04 PM

4

FAMILY APPEARING IN TYPE SELECTOR

Revit Building >> Technical Support

Sun, Apr 28, 2013 at 12:36:29 PM

2

Type Selector problems

Revit Building >> Technical Support

Wed, Apr 10, 2013 at 11:35:58 AM

2

Additional, simplified type selector box has appeared on my toolbar ?

Revit Building >> Technical Support

Thu, Oct 29, 2009 at 10:33:40 PM

0

Site Stats

Members:

1692918

Objects:

22218

Forum Posts:

151749

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.7227

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights